מרק צ׳ורבה או שורבה בסגנון שלי

ואפשר גם בסגנון צמחוני/טבעוני. 

אני מודה.

אין לי שום בעיה לנסוע למרחקים ארוכים כדי לגלות מאכלים חדשים, מתכונים ומסעדות אהובות.

כך היה לפני כך וכך שנים, כשבכל פעם נסענו לאילת ״עברנו״ דרך ערד. למה?

כי היתה שם מסעדה רומנית מדהימה. ביתית עם טעמים חמים, מחבקים – טעם של בית.

אחרי מרק הצ׳ורבה הנפלא (צ׳ורבה היא שיבוש של המילה שורבה, שהיא מרק בערבית) היינו אוכלים את הקבאב המופלא השמנמן והעסיסי, לידו רצועות צ׳יפס עבות ושחומות ובצד: מבחר חמוצים רומני מטורף.

ותמיד תמיד הגישו לנו לקינוח ריבות ביתיות מסוגים שונים.

אחת המסעדות שהכי זכורות לי לטובה.

למתכון צמחוני/טבעוני משמיטים את קציצות הבקר ומחליפים את ציר העוף במים רותחים. המרק נהדר כך או כך.

את המרק הזה שחזרתי כשחזרתי הביתה, ומאז הוא להיט גדול אצלנו.

מהמרק החסרתי את הירק הרומני לאושציאן, שהרומנים נוהגים להוסיף לו, ושמאוד קשה להשיג.

המרתי אותו בעלי מנגולד.

הכי אני אוהבת את הטעמים החמצמצים ואת הקציצוניות הקטנטנות שמתפוצצות בפה.

ציר עוף הכי פשוט והכי מהיר ולצמחונים – פשוט להוסיף מים רותחים
  • ציר עוף אני מכינה מגרונות עוף שלדעתי מקנים את הטעם הכי נקי, טעים וכמעט ללא שומן : שוטפת היטב את הגרונות, מכניסה אותם לסיר גדול עם המון מים קרים, מרתיחה, מנמיכה, מנקה את הקצף העכור, מכסה ומבשלת כשעה. אחר כך מסננת את הציר והוא נפלא גם לרטבים ולמרקים אחרים.

מה

ציר עוף או מים רותחים – בערך 1.5 ליטר

2 גזרים שמנמנים וטריים

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

1 בצל לבן גדול

2-3 גבעולי סלרי עם העלים, שטופים וטריים

2 שיני שום קצוצות

פטרוזיליה קצוצה

כוס עלי מנגולד או תרד קצוצים (אופציונאלי אבל מוסיף המון)

2 כפות אורז לבן

מלח, פלפל, שמן זית

פטרוזיליה קצוצה

מיץ לימון – בנדיבות

לקציצוניות

300 גרם בשר בקר טרי טחון

1/2 בצל בינוני מרוסק עם הנוזלים שלו

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות מים

1 כף שמן זית

מלח, פלפל גרוס טרי

1 כף פירורי לחם

ללוש היטב את חומרי הקציצוניות ולהניח בצד. אחרי 10 דקות ליצור קציצוניות קטנות עדיף בגודל של זית גדול.

קל יותר לגלגל את הקציצוניות (או קציצות) בידיים רטובות מעט ממים.

את המרק: 

חותכים לקוביות בינוניות את הגזר והבצל. את גבעולי הסלרי פורסים לרצועות דקות.

קוצצים גם את עלי המנגולד או התרד.

בסיר רחב ועמוק יש להוסיף שמן זית ובצל ולטגן עד שמזהיב אבל לא משחים. להוסיף את שיני השום הקצוצות ואת תפוחי האדמה, הגזר והסלרי וגם את המנגולד הקצוץ.

לאדות עוד מספר דקות.

להוסיף את ציר העוף, מלח ופלפל ולהרתיח.

לאחר שהמרק רתח, יש להוסיף בזהירות את קציצות הבקר אחת אחת ולא לגעת בהן יותר.

שוב להביא את המרק לרתיחה, להנמיך, לכסות ולבשל 30 דקות.

לאחר מכן, יש להוסיף את האורז ולבשל עוד 15 דקות.

לטעום ולתקן תיבול.

להוסיף פטרוזיליה קצוצה והרבה מיץ לימון.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סיגר בשר מפורק

גדלתי בבית שבו אכלנו סיגרים מרוקאים על דרך קבע. כשאני אומרת סיגרים מרוקאים על דרך קבע אני מתכוונת על דרך קבע, כל שבוע כל שבועיים

הבף בורגיניון של אלזס היפה

התבשיל הזה נקרא ביקאוף Baeckeoffe. את זה אכלתי באלזס. והתאהבתי. חבל אלזס היפהפה בצרפת, שנמצא על גבול גרמניה. אותו חבל ארץ, שעבר מידיים צרפתיות לידיים

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

העוף של ציידי טוסקנה

אנחנו עוברים ימים קשים. המצב הבטחוני גרוע. ואין בי שום חדווה לכתוב או לבשל. ואז באו הגשמים האחרונים, הסערות והקור העז שהניסו אותי למטבח שוב,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.