את הריבה המדהימה הזו, אמא נהגה להכין לכבוד החגים.

לכבוד פורים, לכבוד ראש השנה ובעיקר לכבוד המימונה, שאז עמד מסדר ארוך ומשגע של שלל ריבות מכל המינים והצבעים. ריבות מירקות (חצילים קטנים, גזר, עגבניות). ריבות מפירות: תפוזים, תפוחים, תותים, שזיפים, ענבים וריבות מפירות יבשים: צימוקים מיובשים ואגוזי מלך שבושלה שעות ארוכות וגם שימשה כמילוי לסיגר מתוק מטוגן.

הריבה הזו היא יותר קינוח מריבה והיא מבושלת כרבעי תפוז ולא פרוסה או קצוצה.

באותה שיטה בדיוק מכינים ריבת אשכוליות.

מה

2 תפוזים גדולים עם קליפה עבה וטריים (שמוטי)

כוס וחצי סוכר

1/2 לימון סחוט

בערך 4 כוסות מים

איך

שלב ראשון וחשוב הוא לגרר במגררת דקה את הקליפה הכתומה של התפוז עד שחושפים את הקליפה הלבנה והמרירה שלו.

בשלב הבא: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את התפוזים כעשר דקות על להבה בינונית.

אם רוצים שלא תישאר מרירות בתפוז, שופכים את המים ומרתיחים את התפוזים עוד פעם אחת או שתיים, באותו אופן.

אני אוהבת שיש מרירות בתפוז, ששוברת את מתיקות הריבה,לכן אני מסתפקת בהרתחה אחת.

שלב שלישי מוציאים מהמים ומניחים בצד להתקרר.

חותכים כל תפוז לארבע ומניחים את הרבעים בסיר נוח.

מפזרים עליו את הסוכר, מכסים ומניחים לו לשבת לילה שלם עד למחרת.לאחר לילה התפוז הגיר עוד נוזלים והסוכר נמס.

עכשיו מניחים את הסיר על להבה קטנה ומתחילים לבשל.

בודקים כל הזמן אם מתאדים המים ומוסיפים בהתאם, כל פעם חצי כוס מים, עד שמוסיפים בערך 4 כוסות מים.

התהליך הוא ארוך יחסית, והריבה תהיה מוכנה רק לאחר 2-3 שעות.

לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

הריבה נהדרת כמו שהיא או עם קרם פרש או יוגורט סמיך ליד.

חותכים, נוגסים ואוכלים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

מרק עגבניות וטורטליני

סתם מרק עגבניות טעים להפליא, קליל ועשיר טעם שהגנבתי לתוכו טורטוליני. לפעמים במילוי בשר, לפעמים במילוי עוף והכי טעים בעיניי הוא המרק עם הטורטליני במילוי

מרקש העיר האדומה

נחיתה 11 בלילה. פעם שלישית פה והלב דופק מהר ומהתרגשות, אבל מאט ככל שהתור לדרכונים מתארך. (מאז גם היתה רביעית, חמישית ושישית, כי אי אפשר

טאג׳ין קציצות בקר מרוקאיות

מתכונים לקציצות בקר יש אלפים באינטרנט ובאמת, שכמעט כולם טעימים (אני בטוחה). הטאג׳ין הזה מאוד פשוט להכנה והטעמים שלו הם הטעמים של מרוקו. הארומה היא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.