צלי בשר בקר עם קישואים בסגנון מרוקאי

את המאכל הזה הכינה אמא באמצע השבוע.

זה מאכל יום יומי. ֿ

אין בו שום הוד והדר, הוא לא מיוחד והוא לא חגיגי.

אבל הוא פשוט בטעמו, הבשר נמס בפה והקישואים סופגים בגבורה את כל הטעמים ונהדרים ואת זהב הכורכום, ביחד עם הרוטב העשיר שנוצר.

ברגע האחרון, החלטתי להוסיף מעל הקישואים מעט אורגאנו. האורגאנו לא שינה את המנה באופן דרמטי, אבל הוסיף לקישוא טעם מעניין נוסף (לא במקור).

מה

1 ק״ג בשר לבישול ארוך (אני השתמשתי בשריר)

1 ק״ג קישואים צעירים וטריים, שטופים וחתוכים לטבעות בעובי של 3 ס״מ

4-5 שיני שום פרוסות

כורכום, פלפל לבן, מלח

שמן זית

1 ליטר מים רותחים

1  כוס מים רותחים

מעט אורגאנו (אופציונאלי)

איך

לסיר רחב ונוח מוסיפים שמן זית ומטגנים את פרוסות הבשר עד שמשחימים היטב מכל הצדדים.

מוסיפים 1 ליטר מים רותחים, מנמיכים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך (בערך שעתיים).

מוציאים את הבשר ואת הרוטב מהסיר, מחזירים את הבשר ומסדרים מסביבו את טבעות הקישואים, כשהם עומדים.

מפזרים מסביב את פרוסות השום.

בציר הבשר שנשאר מערבבים את התבלינים, אם יש צורך מוסיפים 1 כוס מים רותחים (הנוזל צריך להגיע לחצי גובה הסיר).

מזליפים את הרוטב בעדינות מסביב, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עוד כ-40 דקות עד שהבשר והקישואים סופגים את הטעמים.

כדי שהקישואים ישמרו על צורתם, לא נוגעים בהם מרגע שהונחו בסיר עד לסוף הבישול, את מיצי הרוטב מזליפים עליהם, פעם או פעמיים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לוקה טוסקנה איטליה

  ז כשאתה יורד מהרכבת בתחנה של לוקה ויוצא אל מול המבנה הישן והמוזנח בצידה האחד של התחנה, הוא לא מבשר לך דבר, על מה

צ׳ילי קון קארנה

  כשנופל עלינו הסתיו ,אני מתחילה מיד לבשל מאכלים חורפיים וכבדים, גם אם הטמפרטורות בחוץ גבוהות עדיין , וגם אם הדבר מחייב הפעלת מזגנים אבל

סלט מנגו תאילנדי

תאמינו או לא את הסלט הזה מכינים ממנגו בוסר. ב ו ס ר. המנגו חייב להיות ירוק, קשה ובוסרי לגמרי. כי ככה אוכלים סלט מנגו

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.