אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים.
עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי מלפפונים חמוצים, זיתים, חצילונים סגולים וחמוצים ואהבתי סורבטים בטעמי תות, משמש ופירות יער.
בסלט שלי אני אוהבת להוסיף המון לימון ושמן זית, מלח ולימון הוא הרוטב המועדף עליי מאז ומעולם.
מבין הקובות: החמוסטה היא החביבה עליי.
אז מה הפלא שזה היה אחד המרקים האהובים עליי בבית אצל אמא?
המרק הזה מהיר מאוד וטעים וכל אחד יכול לשלוט במידת החמיצות שלו בו.
ביתי הגדולה משתגעת עליו.
מה
ציר מרק עוף (אני מבשלת גרונות עם בצל וגזר כשעה ומסננת לציר נקי) או מים רגילים
2-3 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לשניים או ארבע
1 בצל לבן גדול קצוץ גס
קורט קטנטן של כורכום
4-5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס
מלח, פלפל, מעט שמן זית
לימון
איך
בסיר למרק יש להוסיף את שמן הזית, את הבצל ותפוחי האדמה ולאדות קלות כמה דקות.
אין צורך להשחים.
להוסיף את הסלרי הקצוץ ואת התבלינים. להרתיח, לכסות ולבשל על להבה נמוכה במשך כשעה.
עד שהסלרי רך רך ותפוחי האדמה מתפוררים.
אמא היתה מרסקת במזלג חלק מתפוחי האדמה, שהיו מסמיכים את המרק, וחלק אחר משאירה חתוך גס.
בהגשה מזליפים לימון כמה שאוהבים.