מרק עוף חמצמץ עם סלרי ותפו״א

אני משתגעת על טעמים חמוצים, חמצמצים ומאוד חמוצים.

עוד מילדות הייתי בוחרת את התפוחים החמוצים, נגסתי בתאווה את ליבו של האגס, שהוא חמצמץ מעט, טרפתי מלפפונים חמוצים, זיתים, חצילונים סגולים וחמוצים ואהבתי סורבטים בטעמי תות, משמש ופירות יער.

בסלט שלי אני אוהבת להוסיף המון לימון ושמן זית, מלח ולימון הוא הרוטב המועדף עליי מאז ומעולם.

מבין הקובות: החמוסטה היא החביבה עליי.

אז מה הפלא שזה היה אחד המרקים האהובים עליי בבית אצל אמא?

המרק הזה מהיר מאוד וטעים וכל אחד יכול לשלוט במידת החמיצות שלו בו.

ביתי הגדולה משתגעת עליו.

מה

ציר מרק עוף (אני מבשלת גרונות עם בצל וגזר כשעה ומסננת לציר נקי) או מים רגילים

2-3 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים לשניים או ארבע

1 בצל לבן גדול קצוץ גס

קורט קטנטן של כורכום

4-5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס

מלח, פלפל, מעט שמן זית

לימון

איך

בסיר למרק יש להוסיף את שמן הזית, את הבצל ותפוחי האדמה ולאדות קלות כמה דקות.

אין צורך להשחים.

להוסיף את הסלרי הקצוץ ואת התבלינים. להרתיח, לכסות ולבשל על להבה נמוכה במשך כשעה.

עד שהסלרי רך רך ותפוחי האדמה מתפוררים.

אמא היתה מרסקת במזלג חלק מתפוחי האדמה, שהיו מסמיכים את המרק, וחלק אחר משאירה חתוך גס.

בהגשה מזליפים לימון כמה שאוהבים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטה טונה עגבניות

תשמעו סיפור: לפני הרבה שנים הגענו לסיציליה. שטופים ברומנטיות שהשאירה בכולנו הסדרה של “הסנדק”, החלטנו שאנחנו נוסעים לעיירה קטנה שנקראת קורליאונה. (נו …זה הדון מהסנדק).

בולונייז לבן – ביאנקו

ראגו הוא רוטב בולונייז שמתבשל בדרך כלל עם עגבניות ויין אדום. וראגו ביאנקו הוא רוטב בולונייז ללא עגבניות ומתבשל ביין לבן. הבסיס לרוטב העשיר והטעים

לביבות תפוחי אדמה – רושתי ולאטקס

בפוסט הזה יש מתכונים לרושתי שהיא לביבת תפוחי אדמה שווייצרית ומשגעת.  ויש גם מתכון ללאטקס – שהיא לביבת תפוחי אדמה משגעת. ההבדל ביניהן הוא שהרושתי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.