שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר.
מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו.
עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו בסופר ולהכין את הפאי בחמש דקות.
ואפשר להחליט שמכינים את הבצק בבית, את הריבה בבית ואת השקדים בבית. (סתאם…).
אז הנה שתי הדרכים: המקוצרת והארוכה יותר.
הגרסה הקצרה להכנת הפאי:
קונים בצק פריך או בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה).
קונים צנצנת ריבה אדומה משובחת (6 כפות ריבה לפאי).
100 גרם שקדים פרוסים לבנים.
מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית עם בצק העלים שהופשר לפי הוראות יצרן (או בצק פריך).
מהדקים את הבצק היטב לתחתית וגם לדפנות התבנית.
אם מדובר בבצק עלים – דוקרים עם מזלג את הבצק היטב היטב והרבה, שלא יתנפח באפייה.
ומצננים 30 דקות.
מוציאים מהמקרר ומורחים שכבה נדיבה של ריבה.
מעל הכל מפזרים פרוסות שקדים קלויות ומכניסים לאפיה בערך 40 דקות.
לגרסה הארוכה – מכינים בצק פריך בבית .
לבצק :
2 כוסות קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
חלמון ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח.
לתוך קערת לישה מנפים את הקמח, מוסיפים סוכר וקורט מלח ומוסיפים את החמאה, מעבדים עם האצבעות, ומפוררים עד שמקבלים פירורים גסים.
מוסיפים את החלון ושתי כפות מים קרים ומאחדים את הבצק בלישה קצרה מאוד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים לפחות חצי שעה.
מוציאים, ובין שתי ניירות אפייה מרדדים לעובי של בערך 1/2 ס״מ.
ממשיכים כמו בגרסה הקצרה.
אפשרי להשתמש בכל ריבה שאוהבים, גם בריבת תותים ביתית לינק במתכון בהמשך.
ממתינים שהעוגה תצטנן לפני שפורסים אותה.
קישור לריבות שעושים בבית ותוכן ריבת תותים נהדרת :