לא נתווכח שהפטיסרי הטוב ביותר בעולם הוא צרפתי, נכון?
לא נתווכח שמרכז המאפים המדהימים, היפים, היצירתיים והמפוארים מכולם הוא בפריז , נכון?
גם לא נתווכח שבצק עלים הוא אחד הבצקים האהובים, הטעימים והמלכותיים שיש , נכון?
אז מה דעתכם על העוגה של המלכים?
שהיא גם עוגה צרפתית וגם עשויה מבצק עלים?
עוגת המלכים היא עוגה שנמכרת ברחובות צרפת במשך כשלושה שבועות בתקופת כריסטמס עד תחילת ינואר והיא קשורה איך שהוא להולדת ישו.
לצרפתים יש מנהג נחמד : בתוך העוגה מסתירים צעצוע קטן (קצת דומה לצעצועים שיש בקינדר) ומי מבני הבית שהצעצוע נמצא בפרוסה שלו – הופך למלך הבית ליום אחד. נחמד לא?
אבל מה שעוד יותר נחמד שהעוגה הזו , כמה שהיא טעימה וכמה שהיא יפה – ככה היא קלה להכנה.
מה
בצק עלים מרודד אני אוהבת על בסיס חמאה
100 גרם חמאה רכה בחום החדר.
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
כף וניל
2 כפות קמח
1/2 כוס שקדים טחונים
איך
מקציפים את החמאה עם הסוכר (אפשרי גם במטרפת יד), מוסיפים את הווניל וביצה אחת, רק לאחר שהביצה נבלעת בקרם, מוסיפים את השנייה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצה השלישית מוסיפים אותה לבלילה אבל משאירים כמות של שתי כפות בערך לציפוי המאפה.
לתערובת ממשיכים להוסיף את הקמח והשקדים ומשלימים את הערבוב לעיסה חלקה אחת. מכניסים לקירור לחצי שעה לפחות.
בינתיים מודדים שני עיגולים על בצק העלים המרודד והקר בקוטר של בערך 22 ס״מ.
מורחים את הקרם במרכז העיגול ומותירים שוליים של 2 ס״מ בערך.
מכסים מעל בעיגול הבצק השני ומהדקים היטב עם האצבעות מסביב (כמו בסרטוון).
אחר כך חותכים שוליים קטנים מסביב (כמו בסרטון)
את העוגה מלמעלה חורצים בעדינות בסכין חדה אבל לא חריצים עמוקים. אלו יהיו הדיקורציה של העוגה.
מורחים בביצה טרופה ומכניסים למקרר לעוד חצי שעה עד שעה לקירור.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את העוגה מהמקרר ישירות לתנור. אופים 30-40 דקות. עד שהעוגה משחימה עמוקות מעל ומתחת.
מחכים לפחות חצי שעה שהעוגה מתקררת ומגלים מי מלך הבית השנה.