טארט טאטן של אמא

האגדה והוויקיפידיה יודעות לספר שהטארט הזה נולד בטעות.

בטעות שרפו את הסוכר, בטעות כיסו אותו בבצק וזרקו לתנור, בטעות העוגה נפלה לרצפה ואז הפכו אותה ונדהמו לגלות שכל האורחים מתלהבים מהעוגה שבטעות נולדה.

אנד דה רסט איז היסטורי.

מאז, אפשר לראות מיני טאטן: טאטן בצלי שאלוטס מקורמלים, טאטן עגבניות שרי, טאטן חבושים,

טאטן דובדבנים ואני גם מכינה טאטן אנדיב מקורמל עם גבינה כחולה (מעלף, האמינו לי).

אמא שלי הכינה את העוגה הזה עם בצק פריך, אני מעדיפה להכין אותו עם בצק עלים חמאה שהוא נהדר וגם חוסך מעט עבודה.

ההכנה ממש לא מסובכת, היא נראית כך.

במקור אכן מכינים את הטארט מבצק פריך אבל גם טאטן מבצק עלים הוא טעים.

ויש גם גרסה חדשנית עם שערות קדאיף שיוצא טעים וממש קל להכנה (מתכון בהמשך)

כך או כך, אפשר לקנות בצקים מוכנים היום והם מצויינים לעוגה.

מה

מחבת עם ידית מתכת בקוטר של 22-24 ס”מ (או סיר נמוך) שניתן להכניס לתנור

(יש לי מחבת ישנה שמיועדת רק לטאטן).

8-10 תפוחי עץ אלכסנדר קלופים, מרוקנים מליבה ומחולקים ל-4

כוס סוכר

150 גרם חמאה

חצי חבילת בצק עלים מרודד וקר עדיפות לבסיס חמאה  

איך

לחמם תנור ל-200 מעלות.

במחבת על אש בינונית להוסיף את החמאה ואת הסוכר ולהתחיל לבחוש עם כף עץ.

אחרי כ-4-5 דקות נוצר קרמל חום וכל הסוכר נמס.

להוסיף את התפוחים בצורה חופפת ומסודרת (כמו בתמונה).

לבשל על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. גלוי בלי מכסה, בלי להוסיף נוזלים.

פשוט כך.

גרסת הקדאיף

להוריד מהאש ולצנן כ-20 דקות.

בינתיים לרדד בצק עלים לעובי של כחצי ס”מ ולחתוך לעיגול בקוטר של 2 ס”מ יותר מהמחבת.

לאחסן את הבצק במקרר עד לשימוש.

לאחר שהתפוחים הצטננו , להניח את הבצק המרודד והקר על התפוחים ולדחוף את השוליים שלו היטב

פנימה אל תחתית המחבת ומסביב לטארט.

להדק את הבצק מעל התפוחים ולנקב במרכז הבצק צלב קטן .

לאפות בערך 30 דקות או עד שהבצק משחים.

להמתין 10 דקות ואז להפוך על צלחת שטוחה במהירות, בזריזות ובזהירות.

זהירות כשהופכים שמיצי הקרמל החמים עדיין, לא יזלגו על היד ויגרמו לכווייה, אלא יזלגו לצלחת ויעשירו את העוגה הטעימה.

taten 3לגרסת הקדאיף 

בערך 3.5 כוסות דחוסות של שערות קדאיף מופשרות וגזורות לחתיכות קצרות (אפשר במספריים)

50 גרם חמאה מומסת.

מערבבים את השערות עם החמאה המומסת, דואגים שכל השערות תהיינה מצופות בחמאה.

בשלב הוספת הבצק לעוגה, במקום הבצק מהדקים את השערות על התפוחים (במקום הבצק) ואופים כעשרים דקות או עד ששערות הקדאיף משחימות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

רבקה – אמא שלי

אמא שלי שתפרה לי תחפושות, שמלות מלמלה ושמלות היריון. שגילגלה עוגיות שקדים עגולות, מדוייקות וטעימות להפליא. שלימדה אותי להבריש חלמון מעל חלה תפוחה, אוורירית ומושלמת.

חיטה מרוקאית בחמין הסח׳ינה

כזה אמא שלי הכינה, כל שבת, קיץ או חורף. חמין. מה 2 כוסות חיטה שטופה ומסוננת 4 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות הריסה מרוקאית

פיתה טורקית ממולאת – גוזלמה

ויש גם גרסאות צמחוניות וטבעוניות. כבר הרבה זמן מתרוצצת לי בראש מחשבה להוסיף קטגוריה במתכונים שאקרא לה : ״מתכונים שלא תבשלו לעולם״. נדמה לי שהגוזלמה

כל הסודות לריזוטו האיטלקי

ר י ז ו ט ו…. חשבתם שלהכין ריזוטו בבית קשה? ממש לא. אם תצטיידו מראש במצרכים המתאימים ותעקבו אחר ההנחיות במתכון תקבלו את הריזוטו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.