מרק אנדלוסי מקורדובה

כשטיילנו באזור אנדלוסיה בספרד הגענו גם לקורדובה.

העיר העתיקה פשוט מהממת. הרובע העתיק נקרא חודריה, כלומר ג’ודריה, כלומר יהודיה כלומר:

של היהודים.

בקיצור, שם גרו היהודים לפני שגורשו מספרד.

אחת הכיכרות הקטנות נקראת מימוניה על שם הרמב”ם והיא נמצאת במרחק של מטרים ספורים מפסלו המרהיב והמרגש של רבי משה בן מימון.

בכיכר אחרת התיישבנו לשתות קפה לפתע שמנו לב שמקום נקרא “יהודה הלוי” והוא ממוקם בכיכר עוד יותר קטנה, שנקראת:….ניחשתם נכון – “יהודה הלוי”.

העיר העתיקה ואזור החודריה הם אזורים מטופחים ויפהפיים, ספוגים בהיסטוריה יהודית ועמוסים בבתי קפה, מסעדות טובות וחנויות.

בשיטוט בין הסמטאות הגענו למסעדה עתיקה עם גלריית מלצרים מבוגרים ומנומסים.

נכנסנו לתוך המסעדה המפוארת עם כפכפים ומכנסיים קצרים (קצת לא נעים, אבל לא הבאנו בגדי ערב), ומיד ביקשנו לשבת בשולחן צדדי.

למנה ראשונה הזמנתי מרק ירקות ששמו נשמט ממני אבל לא טעמו.

השתגעתי עליו.

מיד כשחזרנו הביתה ניסיתי לשחזר את המרק המופלא הזה, ביחד עם פטנט הסמכה, שמאוד מקובל במטבח הספרדי וגם הוא נדד עם מגורשי ספרד לבלקן ואחר כך הגיע לפה.

מה?

2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות

קופסת פטריות קצוצה לקוביות קטנות

1 גבעול סלרי עם העלים קצוצים לקוביות קטנות

4 בצלצלי שאלוטס קצוצות או בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות

5 כפות עגבניות מרוסקות

תפו”א דזירה (אדום) קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

שמן זית

4-5 גבעולי מנגולד שטופים ופרוסים לרצועות דקות

3-4 כוסות עלי תרד שטופים ופרוסים לרצועות דקות

1.5 ליטר מרק עוף /מים רותחים

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

לרביכה שמסמיכה את המרק 

3 כפות שמן זית

2 שיני שום קלופות

1 כוס קוביות לחם ישן עם הקרום

מתחילים עם הרביכה:

בקלחת או מחבת קטנה להוסיף 3 כפות שמן זית ושתי שיני שום שלמות קלופות (מתקבל טעם שומי עדין מי שאוהב שום שיכפיל את הכמות).

מטגנים את השום על להבה נמוכה נמוכה במשך כמה דקות עד שהוא משחים קלות.

מעבירים את השום למכתש.

לשמן מוסיפים את קוביות הלחם ומטגנים באותו אופן עד שמזהיבות, מעבירים למכתש יחד עם השום.

אחר כך נכתוש אותם היטב, נוסיף כף או שתיים של מים קרים ונניח בצד.

זהו רוטב ההסמכה למרק וגם לנזידים אחרים.

את רוטב ההסמכה נוסיף רק לקראת סיום הבישול והוא יסמיך את המרק ויעניק ניחוח עדין של שום מוזהב.

אפשר להוסיף את הרביכה הזו לכל תבשיל עוף בשר או מרק אחר, שרוצים להסמיך.

המרק :

מוסיפים 2 כפות שמן זית אחת לסיר ואת הבצל מטגנים אותו על להבה בינונית – עד שהוא מזהיב קלות.

מוסיפים את קוביות הגזר, קוביות הפטריות, הסלרי, תפו”א ורצועות סלק העלים הירוק. מאדים במשך 3 דקות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות.

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המרק הרותח או המים הרותחים.

מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כשלושים דקות.

שתי דקות לקראת הסיום מוסיפים את הרביכה ומבשלים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים את רצועות התרד ועוד 2-3 דקות.

טועמים ומתקנים תיבול.

המרק פשוט נ פ ל א.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום. ילדים אוהבים אותם. גם אני. מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

עוף מהיר במחבת מהבאסקים הצרפתים

במשך חודש וחצי ביליתי בפאריז המופלאה, שם למדתי לבשל ולאפות.ֿ בעיקר לאפות. אחד הקורסים היה בנושא עופות. לכיתה הגיע סטפן הגבוה והחתיך והעביר לנו שיעור

בודפשט – פריז של מזרח אירופה

בודפשט. בום. בדקה ה-90 מכירת כרטיסי טיסה מוזלים, מסתכלים זה לזו בעיניים… שניסע? בודה – פשט. ברחבי העיר קונפליקט תמידי בין מבנים מפוארים למבנים קומוניסטיים

כנאפה מלוח עם גבינת המאירי

בעצם מדובר בכנאפה מלוחה. את הכנאפה הכרתי  לראשונה בחיפה, כשהייתי בת 16  בערך. היינו 4 חברות, שפעם בחודש בערך, הברזנו מביצפר ונסענו לחרוש את המדינה

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.