פאי שוקולד חום במילוי שוקולד לבן

עוגת הגבינה שלי לשבועות היא : עוגת יוגורט עם שוקולד לבן.

והמתכון המנצח הזה כולל גם קיצורי דרך להכנת הפאי היפהפה הזה.

טעימה, קלה, מעניינת ושוחה נגד הזרם.

לא שמנת כבדה, לא פילדלפיה, לא תחתית פירורים ועליונית פירות.

סתם פאי שוקולד אלגנטי, קסום ממולא בטוב של שוקולד לבן ויוגורט.

אפשר לקצר את הדרך באחת משתי הדרכים הבאות:

  • לקנות בצק פריך מוכן ולהפשיר על פי הוראות היצרן.
  • תחתית בסקוויטים (הסבר בהמשך)

לבצק הפאי

  •   בצק פריך מוכן מופשר לילה במקרר
  • תחתית ביסקוויטים :לרסק במג׳ימיקס 200 גרם פתי בר שוקולד + 100 גרם חמאה מומסת + 2 כפות סוכר.לרפד תבנית פאי. לצנן כחצי שעה. חשוב להדק היטב את התערובת שלא תתפרק).

או להכין בצק פריך בבית:

1 כוס קמח מנופה

1/3 כוס קקאו

1/3 כוס סוכר

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה שלמה

טיפונת מלח

מעט ווניל

למילוי

200 גרם שוקולד לבן מומס על בן-מארי (סיר מים רותחים שמעליו קערה ובה השוקולד שנמס מהאדים של המים)

2 ביצים מופרדות

2 כפות שמן קנולה

250 גרם יוגורט לבן רגיל

2 כפות סוכר

כוס חלב

2 כפיות ג׳לטין גדושות.

לעיטור 

100 גרם שוקולד מריר מומס.

איך

לקערה להוסיף את הקמח המנופה, אבקת קקאו וסוכר ולערבב .

להוסיף את קוביות החמאה הקרה ולפורר היטב בידיים, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף את הביצה השלמה ולאחד את החומרים לעיסה אחת .

הלישה תהיה מהירה ומנימאלית, רק כדי איחוד הפירורים. לעטוף בניילון ולמקרר לפחות לחצי שעה.

אפיית הבצק

לחמם את התנור לטמפורטורה של 180 מעלות.

להוציא את הבצק ולרדד לעיגול, להעביר לתבנית פאי מתפרקת, להדק לקצוות ולחתוך שוליים.

(אפייה עוורת: מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים את התבנית בשעועית יבשה או בחומוס יבש, שמהווים משקולת המונעת מהבצק להתנפתח. השעועית היא לשימוש רב פעמי).

אופים  הפאי עם השעועית במשך כ-15 דקות.

מוציאים מהתנור, מוציאים את השעועית ואת נייר האפייה.

מחזירים את התבנית וממשיכים לאפות עוד כ- 15-20 דקות.

מוציאים ומצננים.

למילוי

1. להמיס שוקולד לבן על בן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים שלא יישרף. להוסיף לו את השמן.

2. לטרוף אל תוך השוקולד במהירות שני חלמונים ואחר כך את היוגורט. להוסיף את הג׳לטין שהצטנן מעט.

3.לחמם חלב (לא להרתיח) ולהוסיף לו את הג׳לטין, לערבב עד שהוא נמס לחלוטין.

4. להקציף את החלבונים לקצף נוקשה.

5. לקפל את החלבונים אל תוך השוקולד בעדינות.

6. להניח בצד להתקרר.

מוציאים את הפאי מצננים כחצי שעה , מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומצננים במקרר.

לאחר שהפאי הצטנן לעטר עם שוקולד חום מומס.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חלה חגיגית בצבעי הדגל האיטלקי

בימים הטרופים של מתקפת הקורונה על העולם הלב שלי נמצא עם איטליה. המדינה האהובה עליי ביותר בעולם. העם הנפלא, תאב החיים הזה, עם המטבח האלוהי,

פטאייר מאפה זעתר/תרד חלומי

פטאייר, חם מהתנור, עמוס בעלי זעתר או תרד, בצל, סומק… למות…. לבצק 2.5 כוסות קמח לבן כף סוכר כפית מלח כפית גדושה שמרים יבשים 1/3

סלסת פיסטוקים נפלאה

הבשר פה הוא רק תירוץ כי הוא חייב לשמש תפאורה לסלסת הפיסטוקים הנפלאה, נפלאה הזו. בעצם, היא מתאימה לכל דבר: לפסטה, לדגים צלויים, לסטייקים, על

אורז אפגאני – זארדה פלאו

מתחביביי: לשוטט באתרי יוטיוב של בשלניות ביתיות מארצות רחוקות. למשל אפגניסטן. שם גיליתי את התבשיל המשגע והמיוחד הזה, שמאוד מזכיר את המטבח הפרסי ואת המטבח

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.