ריגטוני הוא סוג של מקרוני קצר עם חריצים לארכו.
לחריצים האלה יש תפקיד: ללכוד את הרוטב על הפסטה ובכך להעצים את הטעמים כשנוגסים בה.
גאוני ולא פחות מזה – טעים בטירוף.
את הריגטוני שלי אני מכינה בבית.
אם יש קיצ׳ן אייד בבית ואת החלק המתאים זה לא ביג דיל. אם אין קונים חבילת ריגטוני בסופר.
הפעם הכנתי ריגטוני טבעי וריגטוני עגבניות.
יחד עם הבזיליקום נקבל את צבעי הדגל של איטליה.
לריגטוני הזה אני מעדיפה לשדך קציצות בקר ברוטב עגבניות במתכון איטלקי.
זו אחת המנות האהובות ביותר בבית הזה.
לקציצות הבשר
1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי
ביצה אחת קטנה או חצי גדולה טרופה
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טרי
כפית אורגאנו ריחני (רצוי טרי)
לציפוי וטיגון הקציצות
3 כפות קמח לבן
4-5 כפות שמן זית
לרוטב
500 גרם ריגטוני
4-5 שיני שום פרוסות או קצוצות
1/2 צ׳ילי קצוץ (אופציונלי)
1 כף רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות)
1-2 כוסות מיץ עגבניות (עדיף איטלקי אפשר גם פריגת עגבניות)
1/2 כוס מים (אופציונלי)
מלח, פלפל שחור טרי
1/2 כפית אורגנו .
צרור עלי בזיליקום טרי קרוע ביד.
איך
את כל חומרי הקציצות ללוש היטב היטב עד לקבלת עיסה חלקה . לכדרר כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך.
לחמם סיר כבד על להבה בינונית להוסיף את שמן הזית.
לגלגל את כדורי הבשר בתוך הקמח ולטגן אותם עד שמשחימים, עניין של דקותיים.
להוציא את הקציצות ולהניח בצלחת בצד.
להוסיף את פרוסות השום, לטגן חצי דקה, להוסיף את רסק העגבניות, לטגן עוד דקה, להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת מיץ העגבניות, להרתיח, להוסיף תבלינים. להחזיר את הקציצות לרוטב.
להנמיך להבה ולבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה. אם הרוטב הצטמצם מידי יש להוסיף מעט מים.
לבשל את הריגטוני על פי הוראות יצרן דקה אחת פחות.
להוסיף את הריגטוני המבושל לרוטב, לבשל עוד דקה בתוך הרוטב, לערבב בעדינות ולפזר מעל עלי בזיליקום.
לגרר מעל פרמז׳ן ולפזר בזיליקום קרוע.
לטרוף.