עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה. 

זהו.

כל מילה תהיה פה מיותרת.

בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה, שם מכינים אותם לקראת הכריסטמס והשנה החדשה.

אבל כיום אפשר למצוא אותן בכל מקום באיטליה כל השנה.

והן נפלאות.

מאוד מזכירות עוגיות מרוקאיות משקדים.

ככל הנראה השפעה של המוסלמים בשני המקומות.

מה

2 כוסות + 1/3 שקדים טחונים דק (200 גרם)

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות מיץ תפוז סחוט

גרידה מתפוז שלם

1/2 כפית אבקת אפייה

אם ניתן להשיג 3-4 תמצית טיפות שמן שקדים

חלבון מביצה אחת קטנה

בקערה לשים את כל החומרים יחדיו למעט אבקת הסוכר.

מקבלים בצק נוח ונעים. מכסים ומשאירים בצד לנוח כ-20 דקות.

אם הבצק לח מוסיפים מעט שקדים אם הוא יבש מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

בינתיים מדליקים את התנור על 150 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה ומפזרים את אבקת הסוכר על משטח עבודה.

מגלגלים את הבצק באבקת סוכר לגליל שמנמן,  בקוטר של בערך 4 ס״מ.

חותכים לחתיכות ברוחב של כ-2-3 ס״מ ומגלגלים גם אותן באבקת הסוכר.

מכניסים כל חתיכה כזו בין האצבע לאצבע האמצעית (אמה) ומפתלים את הבצק לצורת s.

מאבקים שוב באבקת סוכר ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש.

 מוציאים מהתנור 

מאבקים שוב באבקת סוכר,

מצננים ומתעלפים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

תבשיל מנגולד וחומוס מרוקאי

אני לא משתגעת על קטניות. אמא שלי לא בישלה יותר מידי מהן. היה חומוס בקוסקוס, היה מרק עדשים בתשעה באב (אות וסימון לאבלות), היה פעם

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים

לחמניות חמאה עם צימוקים ושקדים ובאמת… כל מילה מיותרת. אני משתגעת עליהן, הן רכות וכשהן יוצאות מהתנור כל הבית מריח צימוקים ושקדים. ריח של חג

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.