אני אוהבת בישקוטי. עוגיה איטלקית מצפון איטליה.
למרות שהשם ״ביסקוטי״ הוא שם כולל לעוגיות בכלל, כשאומרים בישקוטי – מתכוונים לזו. בדיוק.
אני אוהבת את השקדים השלמים שבה, את השקדים הפרוסים, ואת העושר שהם מביאים לעוגיה הפשוטה הזו. הניחוח של גרידת התפוז משגע.
יש בה כל מה שאני אוהבת באיטליה: היא טעימה, היא פשוטה, היא עשירה, היא באה טוב בכל רגע, בכל שעה.
עם קפה, עם תה, עם וינו סנטו (שזה יין מתוק – האיטלקים טובלים את העוגיה בתוך היין ואוכלים אותה כך לקינוח) שם הן נקראות קנטוצ׳י או קנטוצ׳יני.
גם ההכנה של העוגיות פשוטה יחסית.
מכינים עיסה, יוצרים ממנה כיכר לחם, אופים חצי אפייה, מצנננים מעט, פורסים ומחזירים לתנור לייבוש.
זהו.
מה
31/4 כוסות קמח מנופה
2/3 כוס סוכר
כוס שקדים שלמים קלויים
כוס שקדים פרוסים
3 ביצים M
25 גרם חמאה רכה מאוד
1/2 כוס יין מתוק מסוג וינו סנטו/שרי/סתם יין מתוק
2 כפיות אבקת אפיה
קליפה מגוררת מתפוז אחד גדול או שניים בינוניים
קורט מלח
למריחת הכיכרות
חלמון ביצה
איך
מאוד פשוט.
לחמם תנור ל 170 מעלות.
לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולפזר מעליו מעט קמח.
להוסיף את הקמח המנופה לקערה נוחה, יחד עם אבקת אפייה ומלח. לערבב עם כף עץ.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים ביחד עם היין, להוסיף את התערובת לקערת הקמח ולערבב עם כף עץ לתערובת דביקה אך לא נוזלית.
להוסיף את השקדים ויתר המרכיבים, לערבב רק עד שהתערובת אחידה.
בידיים רטובות (ממים) ליצור שתי כיכרות בקוטר של כ-10 ס״מ ולהניח על נייר האפייה, במרחק מה האחת מהשנייה (הן תופחות).
למרוח כל כיכר בחלמון ביצה ולהכניס לתנור החם למשך 30 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן בערך 10-15 דקות.
בסכין משוננת, לפרוס כל כיכר לפרוסות ברוחב של 1 ס״מ בערך.
לפזר את הבישקוטי על התבנית שוב ולהחזיר לאפייה נוספת של עוד כ-10 דקות עד שהעוגיות מתייבשות וקראנצ׳יות.