פסטה ביתית מאיטליה

פסטה ביתית, מהירה, קלה להכנה, ללא שום עזרים מיוחדים

ללא שום מצרכים מיוחדים,

בשיתוף הילדים או המשפחה כולה

ויש לנו אומריקלי – מאומבריה, או פיצ׳י מטוסקנה – אותה פסטה.

יאללה בואו נצא לדרך

מה

עקרונית היחס של הקמח הוא 1:2

2 כוסות קמח קשה (אחוז חלבון גבוה לא נופל מ 12-14%)

כוס מים רגילים

כפית שמן

קורט מלח

איך 

בקערה בוחשים את הכל בכף עד שנוצרים פירורים גסים.

ממשיכים ללוש בידיים עד שהכל מתאחד לכדור אחד, מורידים למשטח עץ ולשים עוד 3-4 דקות.

מכסים ומניחים למנוחה של חצי שעה בערך.

מקמחים משטח ומרדדים את כדור הבצק לעגול בעובי של כרבע סנטימטר.

בסכין או גלגלת חותכים רצועות דקות ברוחב של כ 3-4 מ״מ.

מגלגלים כל רצועה כזו למעין ״נחש״. אם המשטח מקומח מידי מזיזים את יתרת הקמח הצידה ומגלגלים.

יוצרים ״נחשים״ מכל הרצועות. בסוף מקמחים את כולם ומניחיים בצד להכנת הרוטב.

זהו.

לבישול הרצועות רצוי להרתיח בסיר גדול הרבה מים (כמה הרבה בערך ליטר לכל 100 גרם פסטה.

כל רוטב יתאים לכאן.

כמה הערות

  1. חשוב מאוד לקמח את הפסטה לאחר העבודה קימוח טוב שימנע הידבקות של הרצועות זו לזו.
  2. אם מתעכבים עם בישול הפסטה, לאחר שהוכנה, עדיף להכניס אותה להקפאה.
  3. הפסטה עבה וטריה וזמן הבישול תלוי בטעם האישי, אני אוהבת אל דנטה מאוד ולכן מבשלת את הפסטה בערך 4 דקות. כדאי לטעום ולהחליט מתי להפסיק את הבישול.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפרד׳ס פאי אנגלי קלאסי

בשר טחון הוא השפה המדוברת של כל המאמות בעולם ומכל הסיבות הכי נכונות.  מכל הטחונים בעולם, חביב עליי זה הטחון מבקר. בדרך כלל יסתחרר לו

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

סלט גריסי פנינה של קיץ

בעצם הסלט הזה מבוסס על שני סלטים שונים שאכלתי בשתי מסעדות מצויינות. באחת מהן הוסיפו את היוגורט והגריסים בתיבול אחר, ובשני תיבלו במשמשים וירק. הכל

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.