את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו.

עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם ארומה וטעם ג׳ינג׳רי עדין עדין עדין.

שלוש פעמים אכלנו בראמניה הזו (מסעדת ראמן שהוא מרק יפאני) ובכל פעם , לבושתי הרבה, כמעט וחיסלתי את הצנצנת שעמדה על הדלפק, יחד עם רטבים אחרים. גם כשהסתכלתי מסביב בחשש, ראיתי שכמעט איש לא הושיט ידו לצנצנת, רק אני ….. להגנתי אומר שזה היה כל כך טעים !!!!

מה 

כרוב אחד גדול פרוס לרצועות דקיקות דקיקות רצוי במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות ובסבלנות – בערך חצי קג

כוס וחצי חומץ בן יין או חומץ תפוחים או חומץ אורז

כוס וחצי מים רגילים

כף שטוחה של מלח

כף שטוחה של סוכר

3-4 צ׳ילי מיובשים קצוצים

2-3 ס״מ ג׳נג׳ר פרוס עם הקליפה

קורט כורכום

אופציונלי: חתיכת אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות.

איך 

מרתיחים את הנוזלים הסוכר המלח הקומבו והצ׳ילי והג׳ינג׳ר עד שהגרגרים נמסים.

מוסיפים את הכורכום ומערבבים.

מרתיחים את הנוזל שוב ומוסיפים את רצועות הכרוב ומרתיחים שוב. כשהנוזלים רתחו, מכבים את האש מכסים את הסיר ומניחים כך עד שהכל מתקרר.

מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר.

מתעלפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שפצה׳לה הפסטה האלזאסית

שפצה׳לה אכלתי בבודפשט עם הגולש, גם בצפון צרפת באלזאס. בעצם, מדובר בפסטה שמכינים מקמח וביצים עם מעט מים. זורקים לסיר מים רותחים, מבשלים דקה ומקבלים

לחמניות חמאה בקליעה מיוחדת

מעבר לעבודה שהבצק של הלחמניות הללו טעים להפליא, קליל וריחני הקליעה שלהן ממש יפה. להגיש לחמניה כזו לכל אורח בתחילת ארוחה חגיגית, זו מחווה מקסימה

ארוחת דגים וירקות מהירה וקלה

קונים דג, קולפים ירקות, מערבבים, מכניסים לתנור, אופים ועפים על ארוחה טעימה, קלילה ובריאה. מעט טחינה מעל המאפה, או ליד, כוס יין ולחם טוב. מי

מרק בצל איטלקי בכיפת בצק עלים

זה המרק הכי אהוב בעולם על ביתי הגדולה. אהובתי בכורתי. מאז ילדותה ועד עצם היום הזה כשאני שואלת איזה מרק להכין היא אומרת: מרק בצל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.