פנקייק גדול, משפחתי, היסטרי, שרץ עכשיו בכל הרשתות.

טעמתי אותו לראשונה כשביקרנו באמסטרדם לפני …. לא זוכרת מתי אבל לפני הרבה שנים.

הקטע בפנקייק הזה שמכינים אותו בתנור, במחבת גדולה אחת וההכנה שלו – ללא האפיה – אורכת בערך

דקה.

אוקיייי קחו שתי דקות.

הוא טעים בטירוף, בטירוף.

אפשר לשלב בתוך הבלילה פירות יער או צימוקים ואפשר להחליט שמוסיפים אותם לאחר האפייה.

בקיצור הפנקייק הזה סלחני מאוד, טעים מאוד וקל קלי קלות.

אפשר גם לפזר מעל אבקת סוכר, להגיש עם קצפת או שמנת חמוצה ממותקת. אפשר לזלוף עליו סירופ שוקולד.

מה

מחבת או קלחת נמוכה בקוטר של כ 25 ס״מ

20 גרם חמאה לשימון המחבת

לבלילה

3 ביצים גדולות

כף סוכר גדושה מאוד

2/3 כוס חלב או חלב ושמנת מתוקה מעורבבים

2/3 כוס קמח רגיל

טיפונת מלח

ווניל, גרידת לימון או גרידת תפוז

2 כפות שמן זית או 25 גרם חמאה מומסת

איך 

מחממים תנור ל 220 מעלות.

מקציפים את הביצים עם הסוכר היטב עד שהתערובת קלילה ותפוחה, מוסיפים את החלב מערבלים בעדינות, מוסיפים את הקמח, המלח ויתר המרכיבים. מערבבים עד שאין גושים. אם יש חשש לגושים כדאי ורצוי לסנן את הבלילה במסננת.

(לעצלנים בינינו אומר שגם אם לא מקציפים את הביצים אלא טורפים היטב במטרפה זה יוצא טעים מאוד).

בשלב זה אפשר להחליט שאפשר להוסיף חצי כוס פירות יער או  1/2 כוס צימוקים (כדאי להשרות אותם באלכוהול קודם לחצי שעה ואז לסנן).

כשהתנור חם דיו, מכניסים את המחבת לתנור ומחממים אותה לחצי דקה, מוציאים את המחבת בזהירות עם כפפה מתאימה ומוסיפים את החמאה לשימון המחבת.

יוצקים בזהירות את הבלילה ומחזירים מיד לתנור.

אופים מבלי לפתוח את דלת התנור  20-25 דקות. אפשרי גם בטורבו.

המאפה מתרומם, מתנפח והשוליים שלו משחימים מאוד.

מוציאים ומגישים חם חם (הפנקייק צונח לכן כדאי להזדרז וגם להיזהר).

לפני ההגשה מאבקים עם אבקת סוכר ומוסיפים שמנת מוקצפת או שמנת חמוצה, עם או בלי פירות יער.

לשמנת חמוצה

מערבבים היטב 2 שמנת חמוצה עם מעט גרידת לימון, כף אבקת סוכר ומעט ווניל.

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

עוף ביין בסגנון צרפתי

עוף ביין הוא מאכל צרפתי קלאסי וזו מנה אלגנטית נהדרת. במרכז צרפת מבשלים אותו ביין אדום ובצפון צרפת, באזור אלזס מבשלים אותו ביין לבן, שם

לחמניות פטרוזיליה מהירות

כשהכנתי קציצות דגים לערב שישי התלבטתי אם להכין חלות רגילות או לחמניות. על השולחן היה צרור גדול של פטרוזיליה שהתכוונתי להכין ממנו סלט פטרוזיליה מרענן.

ביריאני- אורז הודי עתיר אוצרות

  מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי באוכל. בעיקר אוכל מהעולם. ה״משכורת״ הראשונה שלי כנערה מתבגרת (בייביסיטר) הוקדשה לסדרת ספרי בישול אוכל מהעולם. ספרים קטנים,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.