טירוף.

יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים.

והאמת לא ממש ממש קשה להכנה.

מה 

250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מעט קמח לרידוד

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה.

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל.

3 כפות ריבת דובדבנים/אוכמניות/תותי יער  .

איך 

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של כ- 0.5 ס"מ.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה , לכסות בנייר אפיה נוסף ולהניח תבנית נוספת. להכניס למקרר למשך כחצי שעה.

להוציא מהמקרר ולהכניס לתנור החם  – להניח מעל התבנית משקולת (סיר כבד לתנור או חימר) לאפות למשך כ-10 דקות.

להנמיך ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות במשך כחמישים דקות עד שעה .

להוציא, לצנן היטב ולחתוך לעיגולים או מלבנים 6X10 ס"מ. .

עד כאן ניתן להכין מראש ,

להכניס את הבצק, המצונן היטב, לשקית ולשמור סגור.

לקרם

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל

לקערת מיקסר להוסיף את המסקרפונה ,אבקת הסוכר והווניל ולהקציף במשך כ-2 דקות ("לפתוח" את המסקרפונה) , להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות.

להכניס לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ולאחסן במקרר. לצנן לפחות שלוש שעות.

הרכבת המנה.

לערבב את הריבה בכף מים רותחים ולהניח בצד.

לזלוף טיפת קרם על צלחת הגשה ולהניח עליה עיגול בצק עלים.

לזלוף מעל גבעות קטנות של קרם מסקרפונה ולהניח מעל עיגול נוסף.

לזלוף שוב באותו אופן ולהניח עיגול שלישי.

להוסיף מעל 1/2 כף ריבת פירות ולאבק באבקת סוכר.

אפשר לקשט עם עלי נענע .

להגיש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיונז ביתי של אמא

בכל יום שישי, דקה או קצת לפני שבת, אמא היתה רצה לארוך העליון, שולפת את בלנדר האמקור שלה תוך שהיא קוראת לאבי: רק המיונז, נשאר

מוקפץ עוף יפאני עם אטריות סובה

את הסובה הכרתי במסעדה אסייתית בחול. בתחילה קצת נרתעתי מהצבע, אפרפר חום כזה, אבל כשטעמתי התאהבתי בעדינות שלה. במטבח היפני משתמשים בסובה. אחר כך הסתבר

לחמניות קרם רומאיות – מריטוזו

המריטוזי (או המריטוזו ביחיד) הן לחמניות איטלקיות עשירות בסגנון בריוש. הן אופייניות לאיזור לציו ולרומא בפרט. את הלחמניות הרכות והנפלאות הללו ממלאים בקרם מתוק וקריר

עוף בגריל בסגנון פרובאנס

כשאתה מסתובב בעיירות של דרום צרפת, עובר מניס היפה והאלגנטית, לקאן הקטנה והשקטה, שפעם בשנה היא זוקפת קומה, פורסת שטיח אדום ומחבקת את כל ההוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.