אני אוהבת להכין קציצות מפרגיות טחונות.

יש משהו בבשר הפרגית העסיסי שהוא מרענן וקליל.

אפשר להעטיר עליהן תועפות של ירק מכל הסוגים מעט גרידת לימון וזה טעים להפליא.

כמו שהן, או בתוך רוטב. כמו זה למשל: עגבניות טריות ואפונה.

הביסים מתפוצצים בפה בערבוב של טעמים: הנה השמיר, הנה הסלרי, הנה קליפת הלימון והופ…קפץ לו הצ׳לי.

בקיצור: טעים, טעים.

ומה שנחמד באפונה זה שלא חייבים לחכות לאביב ואפשר להשתמש בה קפואה. אחד הקפואים הבודדים שחביבים עליי.

מה

2 כוסות אפונה מופשרת או טרייה

1/2 ק״ג בשר פרגיות טחון

ביצה אחת

1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

3 כוסות של ירק קצוץ: שמיר, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, עלי סלרי

2 שיני שום קצוצות

1/2 בצל אדום קצוץ דק

קליפת לימון

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לשים היטב את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-10 דקות.

בידיים רטובות יוצרים כ-12 קציצות עגולות וגדולות.

אפשר להכין בכל גודל רצוי.

לרוטב

בצל קצוץ אדום

3-4 שיני שום פרוסות

3-4 עגבניות אדומות בשלות קלופות וקצוצות או חצי קופסת עגבניות משומרות

כוס מים

מלח, פלפל,

כף רסק עגבניות

כוס יין לבן

שמן זית

לסיר רחב מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות. מוסיפים את העגבניות ומטגנים.

מוסיפים את היין ומרתיחים במשך 2-3 דקות.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את התבלינים ואת המים.

מרתיחים, טועמים ומתקנים טעמים.

מוסיפים בזהירות את הקציצות אחת אחת ולא נוגעים בהן יותר!!.

מרתיחים, מכסים ומנמיכים להבה, מבשלים מכוסה במשך כ-20 דקות.

מוסיפים את האפונה ומבשלים עוד כ-10 דקות.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגיות שקדים סיציליאניות

עשו לעצמכם טובה קטנה ותכינו את העוגיות האלה.  זהו. כל מילה תהיה פה מיותרת. בעצם לא, עוד מילה: העוגיות האלה בדרך כלל באות מדרום איטליה,

המימונה

הא לאלאלה מימונה…. בואו, התקרבו, עוד קצת בואו לקרוא מה היא המימונה. באמת. המימונה  אצל אמא תמיד היתה מיוחדת. כמוה. לאמא היה מוניטין של בשלנית

חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע. תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ,

אתונה, אוכל, מוסיקה ואמנות

  הפוסט מתעדכן מנסיעה לנסיעה.. נחתנו, 21:30 בלילה. בפעם האחרונה שהיינו פה זה היה לטובת עצירת ביניים של כמה שעות. עשינו מה שכל תייר ממוצע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.