בכל יום שישי, דקה או קצת לפני שבת, אמא היתה רצה לארוך העליון, שולפת את בלנדר האמקור שלה תוך שהיא קוראת לאבי: רק המיונז, נשאר לי רק את המיונז.

והוא, בארשת חמורה ומודאגת, מתבונן על שעון היד שלו ורוטן: עוד מעט שבת, עוד מעט שבת.

כך, בכל יום שישי, כמעט כמו ריטואל זה היה חוזר על עצמו.

כי אחרי כל הסירים והמאפים והגלידות והסלטים וכל הררי האוכל הטעימים, נשאר להכין רק את המיונז.

צנצנת זכוכית גדולה עמוסה בקרם לבנבן, ששירת אותה כל השבוע והוא וטעים כל כך, שהייתי מלקקת באצבע משתוקקת, משל היה קרם פטיסייר.

אני כבר לא משתמשת במיונז כמעט אבל כשאני צריכה, הכי טבעי לי להכין בבית וזה לוקח דקות ספורות בלבד.

חשוב מאוד מאוד להקפיד על כלל ברזל אחד: את השמן להזליף בזרזיף דקיק דקיק ובקצב איטי.

כל היתר – עושה הבלנדר.

מה

חלמון ביצה

כפית חרדל

מעט מלח

מעט פלפל לבן

1/2 כוס שמן צמחי כלשהו

1/2 כוס שמן זיתים עדין

1-2 כפות חומץ או מיץ לימון

איך 

מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים למעט החומץ והשמן ומתחילים לערבל.

בזהירות רבה ובזרזיף איטי איטי איטי מתחילים להוסיף את השמנים. לאט לאט רואים שבתחתית הבלנדר חתחיל להיווצר קרם שמתעבה ומסמיך ומתייצב.

מסיימים את הזלפת השמן ומתקבל מיונז לתפארת.

בסוף ואחרי שנוצר הקרם היציב מוסיפים את הלימון או החומץ, עוד סיבוב או שניים בבלנדר ומוכן.

טיפ חשוב אם המיונז ״מתקלקל״ , כלומר אם הזלפתם מהר מידי ולא נוצר הקרם, לא מתייאשים! מתחילים מחדש:

מרוקנים את הבלנדר ומוסיפים חלמון ביצה חדש (אין צורך לשטוף) ומתחילים להזליף את התערובת ״שהתקלקלה״ שוב בקצב עוד יותר איטי ממקודם.

אין מצב שלא תצליחו להכין מיונז. אין !

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרקש העיר האדומה

נחיתה 11 בלילה. פעם שלישית פה והלב דופק מהר ומהתרגשות, אבל מאט ככל שהתור לדרכונים מתארך. (מאז גם היתה רביעית, חמישית ושישית, כי אי אפשר

אסקלופ עוף עגבניות וזיתים

מדובר באוכל איטלקי, מצפון איטליה. לגמרי איטלקי. צלפים, זיתים, עגבניות אין יותר איטלקי מזה. מאכל נפלא, במחבת אחת, קלי קלות ובתוך דקות יש ארוחה טעימה

הפילאב של הסולטן

אחד המתכונים הכי אהובים והכי נצפים בבלוג הוא בורגול טורקי משגע, המתכון כאן : בורגול טורקי משגע. והוא משגע.  כמובן שאפשר להחליף את הבורגול באורז

חמוצי העולם התאחדו

בכל התרבויות, בכל המדינות, בכל מקום בעולם יש חמוצים. 6 מתכונים לכבושים שונים ואפשר לראות מתכונים נוספים לכבושים נוספים בלינק הזה חמוצים ונהנים   ותמיד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.