מרק עוף עם כדורי עוף בטעמי תאילנד.
גשם, קר אפילו המזגן בבית לא מצליח להתגבר על הטמפרטורות הנמוכות שירדו עלינו העונה….
קררררר…..
בא לי מקום חמים,
בא לי שמש,
בא לי ים ותכלת שמים וריח של ליים ולמון גראס….
אז אני מסתפקת בינתיים במרק המטריף הזה, שאם יש את כל המצרכים הוא קורה במהירות.
קציצות למרק (אפשר לוותר על הקציצות)
300 ק״ג בשר פרגיות או חזה עוף טחון
2-3 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הירוק)
ביצה קטנה טרופה
2-3 כפות פנקו או פירורי לחם
2 כפות סויה
פלפל שחור גרוס
כף שמן סומסום
לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח בצד למנוחה של 10 דקות.
בידיים רטובות, ליצור קציצות בגודל הרצוי, אני מעדיפה אותן קטנות. להניח בצד.
לציר המרק
1 קופסת גרונות עוף/הודו/ כנפיים (אני הכי מעדיפה גרונות עוף)
3 ליטר מים מהברז
2 גבעולי למון גראס
3 ס״מ ג׳נג׳ר חתוך גס
3 שיני שום קלופות
2 בצלים ירוקים עם החלק הלבן
עלי כפיר ליים (אם יש)
2 גזרים
כרישה אחת או בצל חתוך גס
את כל המרכיבים הללו מכניסים לסיר גדול ומרתיחים על להבה במשך כ-40 דקות עד שעה. אם יש קצף מעל מנקים עם כף.
מסננים ומסלקים את כל המרכיבים משאירים רק את הציר הטעים והריחני הזה.
מעבירים את הציר המסונן לסיר נקי ומרתיחים אותו מוסיפים לו בעדינות את הקציצות.
לא נוגעים בקציצות שלא יתפרקו. מבשלים אותן 15 דקות על להבה נמוכה.
השלמת המרק
200-100 גרם אטריות אורז
כפית גדושה סוכר דקלים אם אין סוכר לבן
2-3 כפות רוטב דגים תאילנדי אם אין רוטב סויה
מיץ לימון סחוט
קופסת קרם קוקוס (לנער לפני הפתיחה)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם (רק בסוף)
לאחר שהקציצות התבשלו מוסיפים את המרכיבים להשלמת המרק, מערבבים וטועמים.
מבשלים עוד כ-10 דקות.
הטעם הסופי חייב להיות מאוזן. כלומר: שאף טעם לא יגבר על האחר (מתוק, מלוח חמוץ)
להגשת המרק
בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
עגבניות שרי אדומות חתוכות לחצי
כוסברה עלים
ליים
טבעות צ׳ילי אדום (אופציונאלי)
מוזגים את המרק עם הקציצות והנודלס, מוסיפים את הירקות ומגישים עם חצי ליים.