מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA
זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים.
(בהמשך מתכון טבעוני).
אפשר לגלגל אותו כמו שבלול,
אפשר לאפות אותו כמו פשטידה, אפשר לאפות אותו כמו בורקסים אישיים וקטנים ואפשר לגלגל אותו כמו ״נחש״ לחתוך לביסים ולהתעלף.
והוא ממש ממש קל להכנה וטעים להפליא.
אגב, אפשר להכין, למלא ולהקפיא וכשרוצים, מוציאים מההקפאה ושולחים אותו לאפייה כמו שהוא. 
מה 

2-3 יריעות פילו שלמות

שמן לשימון הפילו

250 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל, מעט צ׳ילי

כף רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים

איך

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שיני השום, להוסיף לו את הבשר ולהמשיך ולטגן על להבה גדולה, עד שהבשר מתחיל להשחים. להוסיף מלח, פלפל וצ׳ילי.

להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים לכסות ולבשל עוד 15 שעה מכוסה עד שהנוזלים מתאיידים לגמרי.

להוריד מהאש ולצנן.

לחמם תנור על 180 מעלות.

לפרוש את יריעת הפילו ולשמן אותה בחלק העליון.

למלא בקצה ולאורך הפילו  1/3 ממלית הבשר ולגלגל את הפילו עד שמתקבל ״נחש״ ארוך.

לשמן את ה״נחש״ מסביב ולהניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כחצי שעה או עד שמזהיב.

להוציא ולחתוך לביסים ולהתעלף.

לגרסה הטבעונית מחליפים את הבקר הטחון בחצי ק״ג פטריות מכל הסוגים קצוצים דק דק ומטגנים היטב עד שכל הנוזלים מתאדים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טורטה דלה נונה

עוגה ללא תחתית וללא התעסקויות מיותרות. מה שמבטיח רק 5 דקות עבודה והופ….לתנור, לשעה אפייה. רכה ונמסה בפה. נהדרת. משהו קורה בעוגה שאין לה תחתית

לביבות בטטה וקוקוס נהדרות

רק בשנים האחרונות התחלתי להתאהב בבטטה. הירק הכתום המתקתק הזה, כבש סוף סוף את ליבי. בדרך כלל תנו לי קישוא, כרובית, כרוב, מנגולד, חציל –

בלוויל belleville – רובע 20 בפריז

מסלול הליכה :5 ק״מ בערך (בשילוב ת.ציבורית) מטרו: Port De Montereuill (ירוק חאקי מספר 3) כולי רינה ודיצה היום.ֿ היום, נבלה באחת השכונות הכי מרתקות

בולונייז ראגו עוף איטלקי

בולונייז – שהוא ראגו –  הוא אולי התבשיל האיטלקי הכי מפורסם אחרי הפסטה והפיצה. רוטב עגבניות עשיר עם בשר טחון ויין, שהתבשל שעות ארוכות והוא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.