מאפה יווני פילו בקר טחון

KREATOPITA
זו המילה של היוונים לכל מה שהוא פילו וממולא בבשר טחון, מתובל וטעים.
(בהמשך מתכון טבעוני).
אפשר לגלגל אותו כמו שבלול,
אפשר לאפות אותו כמו פשטידה, אפשר לאפות אותו כמו בורקסים אישיים וקטנים ואפשר לגלגל אותו כמו ״נחש״ לחתוך לביסים ולהתעלף.
והוא ממש ממש קל להכנה וטעים להפליא.
אגב, אפשר להכין, למלא ולהקפיא וכשרוצים, מוציאים מההקפאה ושולחים אותו לאפייה כמו שהוא. 
מה 

2-3 יריעות פילו שלמות

שמן לשימון הפילו

250 גרם בשר בקר טחון

בצל אחד בינוני קצוץ

2-3 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל, מעט צ׳ילי

כף רסק עגבניות משובח

פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס מים

איך

לטגן את הבצל במעט שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שיני השום, להוסיף לו את הבשר ולהמשיך ולטגן על להבה גדולה, עד שהבשר מתחיל להשחים. להוסיף מלח, פלפל וצ׳ילי.

להוסיף את רסק העגבניות ולהמשיך לטגן עוד דקה או שתיים, להוסיף את המים לכסות ולבשל עוד 15 שעה מכוסה עד שהנוזלים מתאיידים לגמרי.

להוריד מהאש ולצנן.

לחמם תנור על 180 מעלות.

לפרוש את יריעת הפילו ולשמן אותה בחלק העליון.

למלא בקצה ולאורך הפילו  1/3 ממלית הבשר ולגלגל את הפילו עד שמתקבל ״נחש״ ארוך.

לשמן את ה״נחש״ מסביב ולהניח אותו על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כחצי שעה או עד שמזהיב.

להוציא ולחתוך לביסים ולהתעלף.

לגרסה הטבעונית מחליפים את הבקר הטחון בחצי ק״ג פטריות מכל הסוגים קצוצים דק דק ומטגנים היטב עד שכל הנוזלים מתאדים.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

שיפודי סלמון במחבת

פשוט, מהיר, טעים, אלגנטי ואסייתי. מה  300 גרם פילה סלמון ללא העור חתוך לקוביות של 2×2 ס״מ בערך כף סילאן כף סויה רבע כפית גרגרי

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.