סלט מלפפונים זה מאסט בשולחן יפני.
בכלל ירקות מוחמצים הם אבן יסוד במטבח המדהים והמרתק הזה. הם כובשים הכל :דייקון, דלעת, ג׳ינג׳ר, מלפפונים.
הוא מאוד טעים בעיקר עם כל המטוגנים האחרים (כי במטבח היפאני מטגנים המון) הוא מרענן חמצמץ ושובר את טעמי השמן של המאכלים המטוגנים.
מה
3-4 מלפפונים דקים וטריים
כף מלח
לפרוס דק להמליח ולהשאיר כ 10 דקות. לשטוף היטב, לסחוט, להעביר למרינדה.
מרינדה
2 כפות חומץ אורז
כפית סוכר
מעט ג׳ינג׳ר מרוסק
שן שום מרוסקת
כף סויה יפאנית
סומסום שחור
כרגיל אצלי הוספתי צ׳ילי אדום פרוס דק
לערבב את המלפפונים ברוטב מלבד הסומסום, להשרות כשעה.
לפזר מעל סומסום שחור או קלוי ולהגיש.