סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו.

הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק.

התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר זה טעם אלוהי כולל תפוזי הדם, שהסיציליאנים עושים בהם שימוש רב: בבישול, באפייה ובעוגות, סלטים ריבות וכמובן כמובן קליפות התפוזים המסוכרות שאין מאפה כמעט בדרום איטליה וסיציליה שאינו כולל אותם: קצוצים דק, מתוקים להחריד וצבעוניים.

איטליה.

הסיר הזה הוא סיר להרפתקאנים, הוא מעניין, הוא מיוחד, הוא טעים והוא אחר.

זה עוף בנוסח סיצליה, זה עוף שיש בו כל מה שיפה וטעים בסיציליה, עוף צלוי שמכיל את פירות ההדר הנהדרים שלהם וגם שומרים, אותם האיטלקים אוהבים לאכול בעיקר כסלט טרי (שומר פרוס דק, תפוזים פרוסים, זיתים שחורים מלוחים, שמן זית ומלח. זהו).

והכי חשוב בעיניי זה לדאוג שהכל משחים מלמעלה ושההרוטב מצטמצם ומתרכז, טעים כזה, חמצמץ, מתקתק, חרפרף, ממש כמו סיציליה המדהימה.

מה 

חלקי עוף אהובים אני השתמשתי בעוף אורגני קטן מחולק למנות

2 תפוזים בינוניים עסיסיים שטוחים ופרוסים עם הקליפה ללא הגרעינים

1 לימון צהוב עבה קליפה שטוף מקורצף ופרוס ללא הגרעינים

שמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס

2-4 שיני שום פרוסות

3-4 כפות מיץ לימון

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

2 שומרים טריים שטופים ופרוסים דק

צילי אדום פרוס (או שניים)

10 עלי מרווה

כף אורגנו

חופן גדול של זיתים שחורים מצומקים

איך 

מאוד פשוט

מערבבים שמן זית עם תבלינים ופירות הדר עם חלקי העוף כמובן, ושומרים כשעה עדיף לילה במקרר.

מעברים הכל לסיר שמתאים לאפייה ( בדרך כלל סיר כבד מאמייל נניח או נירוסטה כבדה) מסדרים במעין שכבות לא מסודרות. מכסים.

מחממים תנור ל 200 מעלות כשהתנור חם מכניסים את הסיר ומשאירים להתבשל כשעה ב 200 מעלות.

אחר כך מורידים ל 150 ואופים עוד כשעה.

מסירים את המכסה משחימים מעל וטורפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מיי פירסט ראמן – טאן טאן ראמן

האמת היא, שאת המתכון הזה אני מעלה בשבילי. שאזכור איך מכינים אותו. למה בשבילי? כי אני מתקשה להאמין שעוקביי החביבים יכינו את הראמן הזה, שכרוך

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום. ילדים אוהבים אותם. גם אני. מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.