הוידוי שלי הוא שאני לא משתגעת על דגים נאים.
אני יכולה ביס או שניים, עם משו ליד אבל ממש ממש נא… לא ממש.
אבל טונה אני מאוד אוהבת ולכן אני מעדיפה תמיד לצרוב אותה ולהשאיר אותה מעט נאה בפנים.
כך אני גם נהנית מהטריות שלה וגם מהטעם שלה.
המעדן הזה הוא טעים, קליל ואני אוהבת להגיש אותו כמנה ראשונה לארוחה קלילה.
הטונה עם הירקות והתיבול מונחת על טורטיה קלויה עם זרעי סומסום וואסבי או כל סומסום אחר והיא יפה קלילה ומרשימה.
ואפשר גם להכניס הכל לצלחת לערבב ולאכול כארוחת ערב טובה ומפנקת.
כל הטעמים של יפאן בצלחת. כמעט. עם טאצ׳ שלי.
מה
פרוסת טונה כ 150-200 גרם
גבעול בצל ירוק קצוץ עם החלק הלבן
פרוסת לימון כבוש קצוץ
כף צלפים קצוצים
מעט צ׳ילי קצוץ
כף כוסברה קצוצה
כף בצל שאלוטס מטוגן או חי
שמן זית, ליים, פלפל שחור
כף שטוחה של ממרח צ׳ילי
חצי אבוקדו פרוס דק
מלח פלפל שמן זית
סומסום שחור סומסום וואסבי או כל סומסום אחר שאוהבים
3 טורטיות קרועות לחתיכות
איך
מחממים תנור ל 180 מורחים שמן זית על קרעי הטורטיה ומפזרים מעל סומסום ווסאבי, זה טעים ומוסיף חריפות נעימה לטורטיה. אופים ומשחימים מוציאים מצננים.
בינתיים מצפים את נתח הטונה בשמן זית וסומסום שחור וצורבים כדקה מכל צד.
מניחים בצד
קוצצים את הבצל הירוק, הכוסברה, הצילי, האבוקדו, הלימון הכבוש, הצלפים, ואת השאלוטס (אפשר לטגן אותו טיגון מהיר וקל).
חותכים לנתחים גסים יחסית את הטונה.
מסדרים על קרעי הטורטיה את הירקות אחד על השני , או ביחד כסלט, מניחים את הטונה וכוסברה.
מסיימים בסומסום שחור וסחיטת לימון.
מקשטים בפרוסות צ׳ילי.