קושיאקי הוא שם קוד לשיפודים קטנטנים עליהם אפשר להעמיס כל דבר: ירקות, דגים, בשר, פירות ים ואפילו ביצים קשות.
הכל מצופה ומטוגן בשמן עמוק בדרך כלל, או על גריל פחמים.
בירת הקושיאקי מסתבר היא אוסאקה. זה פשוט מטורף לראות את הסוגים והכמויות ואינספור אפשרויות שהם מעמיסים על השיפודים הקטנטנים הללו.
קסם של ממש.
זה מאכל מאוד מאוד פופולארי ואהוב ביפן וקיים בכל איזאקיה (סוג של מזנון מהיר ועממי).
ויש משהו טעים יותר ממשהו שיוציא חם משמן עמוק? או מעל הפחמים?
יפאן.
מטבח נפלא, עשיר ומלא בטעמים.
וגם פשוט להכנה.
מה
ירקות חתוכים: קוביות פלפלים, רבעי ארטישוקים, רבעי בצלצלים, קוביות חצילים, קישואים, פרחי כרובית
ביצה אחת
100 גרם קמח לבן
80 גרם מים רגילים
פנקו פירורי לחם יפאנים
שמן לטיגון
לרוטב: סויה , סויה עם לימון וצילי,ספייסי מאיו, או כל רוטב שאוהבים.
איך
טורפים את הביצה, מים וקמח לתערובת חלקה קצת במרקם של טחינה עשירה.
משפדים שיפודים קטנים , לא מעמיסים פיסה אחת או שתיים.
טובלים היטב בתערובת הביצה ואחכ מצפים בפירורי פנקו
מעבירים למחבת עם שמן שחומם מראש, בעומק של כ 2 ס״מ בערך. מטגנים היטב מכל הצדדים ומגישים עם רוטב שאוהבים.ֿ
אני אוהבת עם פונזו וצ׳ילי: מערבבים ביחס שווה סויה ומיץ לימון, מעט גרגרי צ׳ילי וזה טעים להפליא.