ארטישוק אלה רומאנה

שני סוגי תבשילי ארטישוק מוכרים ברומא : אלה רומאנה ואלה ג׳ודאייקה.

אלה ג׳ודאייקה זה הארטישוק המטוגן בשמן עמוק טעים להפליא, והוא הובא על ידי היהודים מגירוש ספרד.

השני הוא אלה רומאנה – בסגנון רומא – והוא מתבשל לו לאיטו בציר עשיר של יין לבן ולימון ממולא בנענע ושום טרי לפעמים גם מוסיפים לו אנשובי קצוצים, טבול בשמן זית כתית טהור.

משמש כתוספת לארוחה או כאנטיפסטי.

מנה טהורה בפשטותה ובחמורי הגלם שלה.

מנה שמדגימה באופן מושלם את הפשטות והשלמות של המטבח המושלם הזה: המטבח האיטלקי.

מה

4 ארטישוקים רצוי גדולים מאוד אם אפשר עם הגבעול מעל.

כוס עלי נענע קצוצים דק

2 שיני שום קצוצות דק

אפשרי: 2 פילטים אנשובי קצוצים

שמן זית , מלח פלפל

מיץ מחצי לימון

1/3 כוס יין לבן

כוס ציר עוף ציר צמחי או מים רותחים.

איך 

מנקים את הארטישוקים, כל סרטון ביוטויוב יראה איך.

בגדול תולשים את העלים הקוצנים החיצוניים, חותכים את הארטישוק לרוחבו – משאירים כ 3 או 4 ס״מ מהלב – ומנקים את השערות שבתוך הלב.

חשוב מאוד להשליך אותם לקערה עם מים ולימון מיד עם סיום הניקוי על מנת שלא ישחירו.

קוצצים את הנענע השום והאנשובי, מערבבים.

ממלאים את ליבו של הארטישוק והופכים את הלב לתוך סיר.

מוזגים לסיר 2-4 כפות שמן זית ומחממים על להבה, מוסיפים את היין ומאדים 2-3 דקות, מוסיפים את הציר ואת מיץ הלימון, מלח ופלפל.

מרתיחים, מכסים מנמיכים ומבשלים בערך 25 דקות עד שהירק מתרכך והנוזלים כמעט מתאדים.

הכי טעים לאכול אותו מצונן לגמרי.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה. אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח. אפשר גם לצורת טורליני,

מילפיי מהיר ואלגנטי

טירוף. יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים. והאמת לא ממש ממש קשה להכנה. מה  250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

טאג׳ין קציצות בקר מרוקאיות

מתכונים לקציצות בקר יש אלפים באינטרנט ובאמת, שכמעט כולם טעימים (אני בטוחה). הטאג׳ין הזה מאוד פשוט להכנה והטעמים שלו הם הטעמים של מרוקו. הארומה היא

צוקונה – שיפודי קבאב יפנים

גם אלו שיפודים יפנים פופולאריים ביפן מכינים אותם מבשר פירות ים, בשר חזיר וגם מפרגיות. אני הכנתי מפרגיות. זה פשוט טעים באופן בלתי רגיל וכל

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.