את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו.
עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם ארומה וטעם ג׳ינג׳רי עדין עדין עדין.
שלוש פעמים אכלנו בראמניה הזו (מסעדת ראמן שהוא מרק יפאני) ובכל פעם , לבושתי הרבה, כמעט וחיסלתי את הצנצנת שעמדה על הדלפק, יחד עם רטבים אחרים. גם כשהסתכלתי מסביב בחשש, ראיתי שכמעט איש לא הושיט ידו לצנצנת, רק אני ….. להגנתי אומר שזה היה כל כך טעים !!!!
מה
כרוב אחד גדול פרוס לרצועות דקיקות דקיקות רצוי במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות ובסבלנות – בערך חצי קג
כוס וחצי חומץ בן יין או חומץ תפוחים או חומץ אורז
כוס וחצי מים רגילים
כף שטוחה של מלח
כף שטוחה של סוכר
3-4 צ׳ילי מיובשים קצוצים
2-3 ס״מ ג׳נג׳ר פרוס עם הקליפה
קורט כורכום
אופציונלי: חתיכת אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות.
איך
מרתיחים את הנוזלים הסוכר המלח הקומבו והצ׳ילי והג׳ינג׳ר עד שהגרגרים נמסים.
מוסיפים את הכורכום ומערבבים.
מרתיחים את הנוזל שוב ומוסיפים את רצועות הכרוב ומרתיחים שוב. כשהנוזלים רתחו, מכבים את האש מכסים את הסיר ומניחים כך עד שהכל מתקרר.
מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר.
מתעלפים !!