את הכרוב הזה אכלתי בראמניה ביפן. בטוקיו.

עד היום אני לא בטוחה אם זה היה כרוב או ג׳ינג׳ר כבוש שאיבד את טעמו העז ונותר עם ארומה וטעם ג׳ינג׳רי עדין עדין עדין.

שלוש פעמים אכלנו בראמניה הזו (מסעדת ראמן שהוא מרק יפאני) ובכל פעם , לבושתי הרבה, כמעט וחיסלתי את הצנצנת שעמדה על הדלפק, יחד עם רטבים אחרים. גם כשהסתכלתי מסביב בחשש, ראיתי שכמעט איש לא הושיט ידו לצנצנת, רק אני ….. להגנתי אומר שזה היה כל כך טעים !!!!

מה 

כרוב אחד גדול פרוס לרצועות דקיקות דקיקות רצוי במנדולינה או בסכין חדה ובזהירות ובסבלנות – בערך חצי קג

כוס וחצי חומץ בן יין או חומץ תפוחים או חומץ אורז

כוס וחצי מים רגילים

כף שטוחה של מלח

כף שטוחה של סוכר

3-4 צ׳ילי מיובשים קצוצים

2-3 ס״מ ג׳נג׳ר פרוס עם הקליפה

קורט כורכום

אופציונלי: חתיכת אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות.

איך 

מרתיחים את הנוזלים הסוכר המלח הקומבו והצ׳ילי והג׳ינג׳ר עד שהגרגרים נמסים.

מוסיפים את הכורכום ומערבבים.

מרתיחים את הנוזל שוב ומוסיפים את רצועות הכרוב ומרתיחים שוב. כשהנוזלים רתחו, מכבים את האש מכסים את הסיר ומניחים כך עד שהכל מתקרר.

מעבירים לצנצנת זכוכית ומכניסים למקרר.

מתעלפים !!

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ניוקי רומאי

רבים אינם מכירים את הניוקי הרומאי הוא לא מופיע בתפריטים בדרך כלל. בדרך כלל במסעדות בארץ ובאיטליה מגישים ניוקי תפו״א קלאסי ברטבים שונים. הניוקי הזה

עוגת פרג ולימון סתווית

בכל סוף קיץ אני משתאה, שוב ושוב, איך כבר הוא כבר נגמר לי. כבר לקראת אוגוסט אני מתחילה להרגיש את הרוח הסתווית מנשבת. תחילה בבוקר

אלזס צרפת

מצחיקה הדרך בה החלטנו להגיע לאלזס. לא שאלזס הוא לא אזור מטריף ויפה, ובוודאי שהיינו מגיעים אליו מתישהו, אבל הוא מעולם לא צף בתודעת הנסיעות

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.