פיתה שטוחה או תפוחה, מרובעת או עגולה, או בצורה טבעית, כמו שהתכוון המערוך.

במחבת, עם שמרים, נ ה ד ר ת.

היוגורט, שהמטבח הטורקי עושה בו המון שימושים, מלהוסיפו לבצק, מה שהופך את הבצק לרך מאוד, עבור דרך

מטבלים, משקאות לימות הקיץ וריכוך הבשרים בראשם השווארמה הטורקית, ככה הוא חשוב היוגורט במטבח המפואר הזה.

לישה קצרה, מנוחה ויאללה פיתה טורקית.

מה

חצי ק״ג קמח עדיף לקמח קשה (אחוז חלבון גבוה)

כוס יוגורט שמן

כפית מלח

כף סוכר

כף שמן זית

כף שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים

בערך 1/2 כוס מים חמימים (להוסיף חצי מהכמות ואם צריך להוסיף את היתר)

איך 

לערבב את כל החומרים למעט שמן הזית, ללוש היטב מספר דקות, אפשר גם באמצעות מיקסר.

להוסיף את כף השמן וללוש שוב, להטמיע את השומן בתוך הבצק.

לכסות ולהניח לתפיחה ראשונה.

ליצור 10 כדורים ולכסות, להניח לתפיחה שניה ל-10 דקות בערך.

על להבה גדולה בחום בינוני-נמוך להניח מחבת רחבה, לרדד כדור בצק דקיק ככל האפשר ולהניח אותו

בזהירות בתוך המחבת, תוך דקה או פחות הבצק מתחיל לתפוח מעט ולקבל צריבות צבע בתחתית הפיתה, להפוך את הפיתה לצד השני ולבשל עוד דקה בערך. אם הבצק נדבק אפשר לפזר מעט קמח על המשטח ועל המערוך.

להעביר את הפיתה לתוך מגבת מטבח נקייה ולכסות מיד, כך עם כל הפיתות.

לשמור את הפיתות עטופות היטב בתוך מגבת המטבח.

כשרוצים לאכול, נותנים חימום קל במחבת חמה ואוכלים.

ומתעלפים….

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיקו בולוניה FiCO

FiCO לפוסט נפרד על בולוניה  בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת לפוסט נפרד על אמליה רומניה ולה מרקה  אמליה רומאניה ולה מרקה בשנתיים האחרונות נקשר שמה של בולוניה

רולדת מרנג הורססת

והיא נהדרת בכל עונה…ועם כל פרי. והמרנג הוא בדיוק ההיפך מכל מה שאנחנו מכירים: הוא צ׳ואי, רך בתוך וקראנצי מבחוץ ואין צורך להשגיח עליו או

העוף הסיציליאני שלי

סיציליה ודרום איטליה בורכו בעצי הדרים מהטובים והטעימים בעולם כולו. הלימונים של סורנטו ואמלפי קוסט יצא שמעם למרחקים ובצדק. התפוזים של סיציליה למי שלא מכיר

רטטוטי חגיגה פרובנסאלית

רטטוי. מילה אחת שמגלמת בתוכה עולם שלם של טעם, צבע, שמש בוהקת וירקות של קיץ. רטטוי. כל הטוב בדרום צרפת ומזרח התיכון, נכנס למחבת ויוצא

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.