מקלות פרמז׳ן שאי אפשר להפסיק לאכול

מקלות פרמז׳ן ואני כבר מזהירה להכין כמות כפולה !

ואפשר לתבל אותם בכל טעם שתרצו, הסבר בהמשך.

מה 

100 גרם פרמז׳ן מרוסק דק (אפשר גם פקורינו)

כוס קמח לבן או מעורב עם כוסמין

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות גסות

רבע כפית מלח

1/4 כוס מי קרח או מים קרים מאוד

לגוון טעמים

2 כפות סומסום לבן או שחור או מעור

כף גדושה של זעתר

חצי כפית גרגרי צ׳ילי

כף גדושה של קצח

איך 

במיקסר או במעבד מזון :

לערבל את הגבינה עם המלח ולהוסיף את הקמח ולערבל.

להוסיף את החמאה ולמשיך לערבל עד שמתקבלים פירורים גסיםֿ.

להוסיף את התוספת הרצויה ואת המים הקרים ולערבל עד שמתקבל גוש בצק אחידֿ

לא לערבל יותר מידי !

אותו הדבר ניתן לעשות בקערה בעזרת הידיים.

לשטח את הבצק באופן גס לתוך ניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.

להדליק תנור על 180 מעלות. לחמם היטב.

בין שני גליונות נייר אפייה לרדד את הבצק עד לעובי של 1/2 ס״מ בערך.

עם גלגלת לסמן מקלות ברוחב של כ 1 ס״מ (אפשר יותר רחבים, כל אחד וטעמו)

לאפות את המקלות בערך 10-12 דקות עד שהם מזהיבים היטב.

להוציא מהתנור וכשהמקלות עדיין חמים להעביר את הגלגלת שוב במקומות שסומנו קודם.

להמתין כחצי שעה ולהתנפל.

הערה: אפשר לפזר מעל מעט גרגרי מלח גס .

אפשר להחליט שאת התוספות מפזרים מעל אבל אז יש להבריש בעדינות את בצק בביצה טרופה או במעט מים. 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

חצי פלפל ממולא

אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא? בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם. אני גם אוהבת להכין

מרק שעועית של פועלים

המרק העשיר הזה הוא ארוחה שלמה בצלחת. בעיקר כשיורד גשם זלעפות בחוץ, עם כוס יין ולחם כפרי לא צריך כלום. כלום. טוב, אולי כמו במסעדות

ממולאים בסגנון טורקי

טורקיה היא מדינה ענקית. ענקית. מכל המרחב הגיאוגרפי העצום הזה אני מכירה ואוהבת בעיקר את איסטנבול. איסטנבול היא עיר מטורפת, גדולה והומה אדם עם האוכל

מיונז ביתי של אמא

בכל יום שישי, דקה או קצת לפני שבת, אמא היתה רצה לארוך העליון, שולפת את בלנדר האמקור שלה תוך שהיא קוראת לאבי: רק המיונז, נשאר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.