קדירת בשר חורפית בשעועית ולימון פרסי

לימון פרסי הוא בעצם ליים מיובש והוא אחד התבלינים הכי אהובים אצלנו בבית.

הכי הכי מתאים לבשל איתו תבשילי בשר ארוכים ומחממים וזה ממש מעולה אם מוסיפים להם קטניות, למשל שעועית יבשה.

השילוב הזה בין הקטניות ללימון והתבלינים האקזוטיים ממלאים את הבית בריחות של ארצות רחוקות וטעימות.

מה

סבלנות, כיוון שמדובר בתבשיל ארוך.

1 ק״ג בשר חתוך לקוביות בינוניות, בשר לבישול ארוך: צלעות, צוואר, שריר.

3 קבנוסים פרוסים לעיגולים

2 בצלים בינונים קצוצים

5-6 שיני שום קצוצות

2 גבעוליי סלרי עם העלים קצוצים

3-4 לימונים פרסים,

מעט צ׳ילי, חצי כפית הל טחון או 5-6 תרמלים,

חצי כפית כורכום, חצי כפית כוסברה יבשה חצי כפית ג׳ינג׳ר טחון

2 כפות רסק עגבניות

שמן זית, מלח פלפל שחור גרוס טרי

3 כוסות מים רותחים

250 גרם שעועית לבנה יבשה מושרית 24 שעות מבושלת ומרוככת.

להשלמה: כוסברה טרייה קצוצה.

איך 

שוברים במכה את הלימון הפרסי ומשרים אותו במים חמימים.

לסיר נוח לבישול ארוך מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבשר עד שהוא משחים.

מוסיפים את הסלרי, שום בצל וממשיכים לטגן.

מוסיפים את הקבנוס ומטגנים.

מוסיפים את התבלינים והלימון הפרסי, מטגנים דקה ומוסיפים מים רותחים.

מכסים ומבשלים בערך שעתיים עד שהבשר כמעט רך.

מוסיפים את השעועית המבושלת וממשיכים לבשל עוד כשעה.

מגישים עם כוסברה טרייה ואפשר להוסיף סחיטת לימון נוספת

דרך אחרת לבישול היא להשלים את התהליך עד לרתיחה ולהעביר לתנור על 100 מעלות למשך 4-6 שעות. 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת בריוש גבינה 4 שכבות

את העוגה הזו ראיתי במגזין איטלקי שקניתי לפני 3 שנים !!! 3 שנים שאני מתכננת להכין את העוגה הזו. (טוב לא ממש, המגזין שכב יחד

שעועית ברוקלין

שעועית ברוקלין, כי אכלנו אותה במסעדה מקסיקנית בברוקלין לפני הרבה שנים והיא היתה כל כך טעימה שלא שכחנו ממנה מאז. אז כשבא לי משהו מהיר

כדורי דגים ברוטב תרד חמצמץ

לא מכבירה מילים על קציצות הדגים הנפלאות הללו. רק מוסרת מתכון. וזהו. תעשו עם זה מה שאתם רוצים. אני התעלפתי עליהם. מה 1/2 ק״ג דג

טביט חמין עירקי – מיי סטייל

החמין שהוא המצאה יהודית כנראה, מתאים לי בעיקר בימות גשם וקור, למרות שגדלתי בבית שאכלנו בו חמין כל השנה. חורף או קיץ. כל המתכונים לחמין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.