סביצ׳ה קדאיף על קרם פלפלים

חגיגה.

זו המילה הכי הולמת את המנה הזו.

חגיגה. חגיגי.

מה

300 גרם פילה מוסר ים  (או לוקוס, או דניס או סלמון)ללא עור ללא עצמות 'קצוץ לקוביות קטנות חשוב שדג יהיה טרי מאוד.

1 כף ממרח לימונים כבושים (או פרוסת לימון קלופה קצוצה דק)

2 כפות שמן זית

מעט מלח, פלפל שחור

1-2 כפות מיץ לימון

3 כפות גמבה אדומה קצוצה לקוביות קטנות

3 כפות גמבה צהובה קצוצה לקוביות קטנות.

2 כפות בצל ירוק קצוץ (בלי החלק הלבן)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות בצל אדום קצוץ קוביות קטנות.

לקישוט המנה: חבילת נבטוטים (או נבטי חמניה).

לקדאיף :1/4 חבילת שערות קדאיץ קצוצות ועטופות ב-5 כפות שמן קנולה .לקרם הפלפלים (אופציונאלי)

2 גמבות קלויות מנוקות מקליפה וגרעינים.

2 כפות שמן זית

1 כף מיץ לימון

2 שיני שום בינוניות

מלח פלפל

כף חומץ בן יין.

אפשרי להחליף הפלפלים באבוקדו – המתכון אינו משתנה.

6 רינגים בקוטר של 8-10 ס"מ.

הקדאיף

מחממים תנור לחום 180 מעלות. בתבנית עם נייר אפייה מניחים את הרינגים ולתוכם דוחסים את שערות הקדאיף ,אופים בתנור כ-10 דקות עד שפני הקדאיף משחימים. מוציאים, מצננים ומניחים בצד עד להגשה.

לאחר שהתקררו היטב חשוב לכסות אותם היטב עם נייר כסף.

10 דקות לפי ההגשה :

מערבבים את הדג הקצוץ עם ממרח הלימונים ושמן זית, פלפל ומעט מיץ לימון. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול.

על צלחת להגשה מורחים במרכזה, 1/2 כפית רוטב פלפלים. עם מרית מרימים בזהירות את הקדאיף – ביחד עם הרינג – ומניחים על הרוטב.

עם כף לתוך הקדאיף דוחסים 2-3 כפות סביצ'ה מעל מפזרים נבטוטים.

מקשטים בקרם פלפלים. מסירים את הרינג בזהירות ומגישים.

הצעה: אפשר להכין כמות כפולה של ירקות ולערבב אותם כסלסה ולפזר מסביב לסביצ'ה במקום קרם הפלפלים או בנוסף לו.

לרוטב הפלפלים הקלויים

במג'ימיקס טוחנים היטב את כל החומרים למחית חלקה, מעבירים במסננת דקה. טועמים, מתקנים תיבול ושומרים במקרר עד להגשה.

הערה אפשר להחליף את קרם הפלפלים בקרם אבוקדו. נפלא !

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

ספאנאקופיתה קלאסית

יש מליון גרסאות של הספנאקופיתה אבל בסופו של דבר הן כולן מכילות את התרד והגבינה. ספאנקי – תרד. אני אוהבת ומעדיפה את הסגנון הזה והוספתי

פריטטת מצות וגבינות

פריטטה, שהיא פשטידה מטוגנת, שהיא טורטילה, שהיא עוגה מלוחה מטוגנת, או אפוייה.ֿ יו ניים איט. כך או כך היא נהדרת, מהירה להכנה, משביעה והכי חשוב

פסטה וקציצות דגים ברוטב איטלקי

לדעתי פסטה היא אחד המאכלים הכי טעימים בעולם. ולראייה: המטבח האיטלקי הוא המטבח האהוב ביותר בעולם. יותר מסעדות איטלקיות נפתחות מכל מסעדות אחרות. פסטה הוא

רומא

רומא היא עיר שאני מכירה ואוהבת במיוחד. גרתי בה תקופה קצרה. לפני חמש שנים נסעתי לרומא ללמוד איטלקית ובישול איטלקי. גרתי אצל משפחה איטלקית או

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.