טירוף.

יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים.

והאמת לא ממש ממש קשה להכנה.

מה 

250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מעט קמח לרידוד

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה.

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל.

3 כפות ריבת דובדבנים/אוכמניות/תותי יער  .

איך 

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של כ- 0.5 ס"מ.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה , לכסות בנייר אפיה נוסף ולהניח תבנית נוספת. להכניס למקרר למשך כחצי שעה.

להוציא מהמקרר ולהכניס לתנור החם  – להניח מעל התבנית משקולת (סיר כבד לתנור או חימר) לאפות למשך כ-10 דקות.

להנמיך ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות במשך כחמישים דקות עד שעה .

להוציא, לצנן היטב ולחתוך לעיגולים או מלבנים 6X10 ס"מ. .

עד כאן ניתן להכין מראש ,

להכניס את הבצק, המצונן היטב, לשקית ולשמור סגור.

לקרם

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל

לקערת מיקסר להוסיף את המסקרפונה ,אבקת הסוכר והווניל ולהקציף במשך כ-2 דקות ("לפתוח" את המסקרפונה) , להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות.

להכניס לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ולאחסן במקרר. לצנן לפחות שלוש שעות.

הרכבת המנה.

לערבב את הריבה בכף מים רותחים ולהניח בצד.

לזלוף טיפת קרם על צלחת הגשה ולהניח עליה עיגול בצק עלים.

לזלוף מעל גבעות קטנות של קרם מסקרפונה ולהניח מעל עיגול נוסף.

לזלוף שוב באותו אופן ולהניח עיגול שלישי.

להוסיף מעל 1/2 כף ריבת פירות ולאבק באבקת סוכר.

אפשר לקשט עם עלי נענע .

להגיש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיקו בולוניה FiCO

FiCO לפוסט נפרד על בולוניה  בולוניה – שמנה, אדומה ומלומדת לפוסט נפרד על אמליה רומניה ולה מרקה  אמליה רומאניה ולה מרקה בשנתיים האחרונות נקשר שמה של בולוניה

בקר בירקות שורש ויין אדום

הנתח הזה ממש חגיגי. היינו אוכלים אותו בימי שישי בערב או בחגים. בישול הבשר הארוך זהה לבישול הבשר בצלפים ופטרוזיליה מתכון כאן : בשר בצלפים ופטרוזיליה

טארט טאטן משמשים

מכל הטאטנים בעולם, ,חביבה עליי זו עם המשמשים. למה? כי אני משוגעת על משמשים. למשל ריבת משמש, היא הריבה הכי אהובה עליי ביקום, אפילו יותר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.