כל חג והמאכלים שלו.

כל חג והלחמים שלו.

כל חג והחגיגה שלו – ככה אצל אמא שלי. אהובת ליבי.

ובכיפורים : חלה שחומה וריחנית שמכמינה בתוכה גרגרי כוסברה יבשים, שקדים פרוסים וכורכום. ֿ

למה?

אולי כדי להקל על הצום של אחרי? של לפני? מי יודע?

אבל אני פה כדי לשמור ולשמר את המתכונים שגדלתי עליהם.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם לבן

כף גדושה שמרים יבשים

2 כפות גדושות סוכר

2 ביצים בינוניות

3 כפות שמן זית

כפית מלח

חצי כוס מים חמימים + 3 כפות

למילוי: 2 כפות כוסברה יבשה טחונה, 4 כפות פרוסות שקדים, 1 כפית כורכום, 2 כפות שמן זית מעט מלח – לערבב.

למריחה: חלמון ביצה + כף מים

איך 

לקערת מיקסר מכניסים את כל החומרים למעט שמן ומלח ומתחילים לערבל.

כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים מלח ושמן וממשיכים עד שהתערובת אחידה ומעט דביקה.

אם היא לא – מוסיפים עוד חצי כפית מים כל פעם.

מהכמות הזו ניתן להוציא שתי חלות בינוניות או לחמניות.

אני בחרתי להכין לחמניות, לחבר ביניהן בתבנית ולאפות אותן כחלה אחת גדולה.

מתפיחים עד שהבצק פי שתיים או יותר. מחלקים לשש חתיכות. אם צריך מקמחים מעט את המשטח ואת הידיים.

מתפיחים עוד 10 דקות מכוסה.

מרדדים כל חתיכה למלבן או אליפסה דקה ומורחים 1/6 מהתערובת, מגלגלים לנחש, כך עם כל ששת החתיכות.

יוצרים שתי צמות ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

מתפיחים עד שהחלות גדלות לפי 2.

מורחים עם חלמון ביצה ומפזרים סומסום אם רוצים.

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 עד שהחלות יפות, שחומות ומריחות מהמם, בערך 25 דקות.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סלמון בסלסה בציפוי אגוזי מלך

המנה הזו מאוד אלגנטית בעיניי. היא גם קלה להכנה ואת רובה אפשר להכין מראש. לאפות ברגע האחרון, להניח בצלחת, לקשט ולהגיש. היא טעימה כמנה ראשונה

שארלוט – מלכה צרפתית

כשהיינו ילדים, אמא שלי דאגה תמיד לאפות לכל אחד מאיתנו עוגת יום הולדת. תמיד היא תכננה את העוגה בהפתעה. הפתעה שכל הבית ידע עליה 🙂

לימון כבוש של אמא שלי

אני מטורפת על לימון כבוש. כל מי שעוקב אחריי יכול להתרשם מכמויות הלימון הכבוש שאני משתמשת במאכלים שונים, בעיקר כשמדובר בדגים, עופות וסלטים חיים. סלט

חצי פלפל ממולא

אם יש פלפל ממולא, למה אין חצי פלפל ממולא? בפרט שההתעסקות עם חצי פלפל, קלה פי כמה, מזו של פלפל שלם. אני גם אוהבת להכין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.