סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים.

האמת…. בצדק.

סינטה קרמל בתבלינים

להכנת הקרמל

1 קרמל ביתי (מתכון בהמשך) מי שמפחד להכין קרמל שיישתמש בכוס סילאן

2 שיני שום פרוסות

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס לפרוסות

1/4 כוס סויה

1/4 כוס מים

3 כפות מיץ לימון

1/2 כף פלפל סצ'ואני

6-7 גרגרי פלפל אנגלי דפוקים

3-4 תרמילי הל מרוסקים

2-3 פלפלוני צ'ילי יבש.

בקלחת להוסיף את הסילאן ואת הנוזלים ולהרתיח. להנמיך את הלהבה ולהוסיף את כל יתר התבלינים. לבשל כ-12 דקות, עד שהנוזל מסמיך קלות.

להשאיר בצד כשעתיים לספיחת הטעמים. לסנן היטב.

לסינטה  1/2 ק"ג סינטה מנוקה משומן במידות של 5X5  (אורך כ-25 ס"מ).

הטיפול בסינטה

להוציא את הסינטה מהמקרר לפחות שעתיים לפני הבישול.

לצפות במעט שמן זית ולפלפל את הנתח. לא לפחד מפלפל הוא מחמיא לבשר מאוד.

לחמם מחבת כבדה עד שחמה מאוד ולצרוב את הנתח היטב מכל הכוונים .

הנתח חייב להיות שחום ,צרוב וסגור היטב, לצרוב אותו לדרגת העשייה הנדרשת.

לבישול של מידיום –רייר – יש לבשל כ-5 דקות (להפוך כל הזמן)

לבישול של מידיום יש להוסיף עוד 5 דקות (להפוך כל הזמן).

חשוב, חשוב ,חשוב – לסגור את הבשר מכל הכוונים היטב.

עד שלב זה ניתן להכין כמה שעות טרם הארוחה.

לפני הארוחה

לחמם 1/4 מכמות הקרמל במחבת רחבה על אש קטנה ולהוסיף לו את נתח הסינטה. הצרוב , להפוך בתוך הקרמל במשך כדקה או שתיים לחימום הנתח וספיגת הקרמל.

להוציא את נתח הבשר מהמחבת על משטח עץ ולהניח לו להירגע במשך כ-5-7 דקות.

עם סכין חדה לפרוס היטב פרוסות דקות מאוד , להניח על צלחת, לשפוך מעל מעט מרוטב הקרמל ולהגיש עם נבטוטים ירוקים ורעננים לקישוט.

הכנת קרמל

למחבת על להבה בינונית מוסיפים כוס סוכר וממתינים בדריכות ליד, לא זזים לשום מקום.

לאט לאט הסוכר נמס והופך לקרמל, לקראת הסוף מנמיכים ומאפשרים לסוכר להמשיך להתקרמל ללא חריכה.

זהו ! מוכן.

להיזהר כיוון שמדובר בנוזל רותח ברמה סיכון גבוהה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

זיתים מרוקאים מבושלים

הזיתים המרוקאים עברו סירוס במטבח הישראלי. סליחה על השימוש במילה סירוס. אין לי מילה אחרת למה שעוללו להם. מזיתים נהדרים, דפוקים, ביתיים, לקחו את הזיתים

אסקלופ עוף בצלפים

האסקלופ הוא מאכל איטלקי קלאסי, טעים וקל להכנה. האסקלופ או הסקלופיני, כמו שהאיטלקים אומרים, הוא נתח בשר עגל, לפעמים עוף, שחתוך באלכסוך והוא דקיק ועדין.

המארה – רובע 4 בפריז

מסלול הליכה כ: 7 ק״מ. מטרו: הוטל דה ויל (1 צהוב) נדמה לי שמתוך 85 מיליוני תיירים שפוקדים את פריז בכל שנה, מגיעים למארה 185

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.