טירוף.

יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים.

והאמת לא ממש ממש קשה להכנה.

מה 

250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מעט קמח לרידוד

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה.

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל.

3 כפות ריבת דובדבנים/אוכמניות/תותי יער  .

איך 

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של כ- 0.5 ס"מ.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה , לכסות בנייר אפיה נוסף ולהניח תבנית נוספת. להכניס למקרר למשך כחצי שעה.

להוציא מהמקרר ולהכניס לתנור החם  – להניח מעל התבנית משקולת (סיר כבד לתנור או חימר) לאפות למשך כ-10 דקות.

להנמיך ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות במשך כחמישים דקות עד שעה .

להוציא, לצנן היטב ולחתוך לעיגולים או מלבנים 6X10 ס"מ. .

עד כאן ניתן להכין מראש ,

להכניס את הבצק, המצונן היטב, לשקית ולשמור סגור.

לקרם

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל

לקערת מיקסר להוסיף את המסקרפונה ,אבקת הסוכר והווניל ולהקציף במשך כ-2 דקות ("לפתוח" את המסקרפונה) , להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות.

להכניס לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ולאחסן במקרר. לצנן לפחות שלוש שעות.

הרכבת המנה.

לערבב את הריבה בכף מים רותחים ולהניח בצד.

לזלוף טיפת קרם על צלחת הגשה ולהניח עליה עיגול בצק עלים.

לזלוף מעל גבעות קטנות של קרם מסקרפונה ולהניח מעל עיגול נוסף.

לזלוף שוב באותו אופן ולהניח עיגול שלישי.

להוסיף מעל 1/2 כף ריבת פירות ולאבק באבקת סוכר.

אפשר לקשט עם עלי נענע .

להגיש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

ניוקי ריקוטה עם מרווה

שפצ’לה, נוקדלי, ניוקי – כולם סוגים שונים של בצקניות שהבסיס שלהם הוא קמח ומים, פעמים רבות בתוספת של ביצים, והם מתבשלים במים רותחים לפני שהם

דג ים אפוי בסגנון יוון

ים, שמיים, רוח קלילה, דגים, ריח אביב כמעט קיץ באוויר…. הכי יוון… כאן !!! ככה הרגשתי כשהחלטתי אתמול להכין את הדג הזה. הכנתי סלט יווני

עוגת תפוחים בקרמל-טופי

התעלפתי על העוגה הזו. וכך גם אורחיי. ראשית היא יפהפיה לדעתי. אבל לא פחות מכך היא עסיסית וטעימה להפליא. הקרמל נוזל טיפה למטה, מרטיב את

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.