טירוף.

יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים.

והאמת לא ממש ממש קשה להכנה.

מה 

250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מעט קמח לרידוד

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה.

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל.

3 כפות ריבת דובדבנים/אוכמניות/תותי יער  .

איך 

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של כ- 0.5 ס"מ.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה , לכסות בנייר אפיה נוסף ולהניח תבנית נוספת. להכניס למקרר למשך כחצי שעה.

להוציא מהמקרר ולהכניס לתנור החם  – להניח מעל התבנית משקולת (סיר כבד לתנור או חימר) לאפות למשך כ-10 דקות.

להנמיך ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות במשך כחמישים דקות עד שעה .

להוציא, לצנן היטב ולחתוך לעיגולים או מלבנים 6X10 ס"מ. .

עד כאן ניתן להכין מראש ,

להכניס את הבצק, המצונן היטב, לשקית ולשמור סגור.

לקרם

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל

לקערת מיקסר להוסיף את המסקרפונה ,אבקת הסוכר והווניל ולהקציף במשך כ-2 דקות ("לפתוח" את המסקרפונה) , להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות.

להכניס לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ולאחסן במקרר. לצנן לפחות שלוש שעות.

הרכבת המנה.

לערבב את הריבה בכף מים רותחים ולהניח בצד.

לזלוף טיפת קרם על צלחת הגשה ולהניח עליה עיגול בצק עלים.

לזלוף מעל גבעות קטנות של קרם מסקרפונה ולהניח מעל עיגול נוסף.

לזלוף שוב באותו אופן ולהניח עיגול שלישי.

להוסיף מעל 1/2 כף ריבת פירות ולאבק באבקת סוכר.

אפשר לקשט עם עלי נענע .

להגיש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

לחם ביתי בסיר

הרבה אנשים לא יודעים, אבל את הלחם בסיר המציא אופה ניויורקי לפני כעשרים שנה. לא היה לו זמן ללוש את הבצק, הוא ערבב את החומרים

לביבות כרובית

הלביבות האלה הן כל כך קלות שזה מביך אותי לתת את המתכון. אבל אם יש משהו שלמדתי משוטטות ברשתות ומפרסומים בפייס, זה שאנשים מתים על

מעדן דגים בסגנון איטלקי

הפשטות של המטבח האיטלקי היא סוד הקסם שלו. גם המנה הזו פשוטה פשוטה ומבוססת על יסודות הברזל של המטבח האיטלקי: עגבניות, צלפים, זיתים, שום ושמן

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.