טירוף.

יפהפה, ענוג, צרפתי כל כך, חגיגי ומרשים.

והאמת לא ממש ממש קשה להכנה.

מה 

250 גרם בצק עלים מרודד קר (עדיף עף בסיס חמאה)

מעט קמח לרידוד

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה.

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל.

3 כפות ריבת דובדבנים/אוכמניות/תותי יער  .

איך 

לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות.

על משטח מקומח לרדד את הבצק לעובי של כ- 0.5 ס"מ.

להעביר לתבנית עם נייר אפייה , לכסות בנייר אפיה נוסף ולהניח תבנית נוספת. להכניס למקרר למשך כחצי שעה.

להוציא מהמקרר ולהכניס לתנור החם  – להניח מעל התבנית משקולת (סיר כבד לתנור או חימר) לאפות למשך כ-10 דקות.

להנמיך ל-150 מעלות ולהמשיך לאפות במשך כחמישים דקות עד שעה .

להוציא, לצנן היטב ולחתוך לעיגולים או מלבנים 6X10 ס"מ. .

עד כאן ניתן להכין מראש ,

להכניס את הבצק, המצונן היטב, לשקית ולשמור סגור.

לקרם

250 גרם שמנת מתוקה

125 גרם גבינת מסקרפונה

1/2 כוס אבקת סוכר

מעט ווניל

לקערת מיקסר להוסיף את המסקרפונה ,אבקת הסוכר והווניל ולהקציף במשך כ-2 דקות ("לפתוח" את המסקרפונה) , להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עוד כשתיים-שלוש דקות.

להכניס לתוך שק זילוף עם צנתר משונן ולאחסן במקרר. לצנן לפחות שלוש שעות.

הרכבת המנה.

לערבב את הריבה בכף מים רותחים ולהניח בצד.

לזלוף טיפת קרם על צלחת הגשה ולהניח עליה עיגול בצק עלים.

לזלוף מעל גבעות קטנות של קרם מסקרפונה ולהניח מעל עיגול נוסף.

לזלוף שוב באותו אופן ולהניח עיגול שלישי.

להוסיף מעל 1/2 כף ריבת פירות ולאבק באבקת סוכר.

אפשר לקשט עם עלי נענע .

להגיש.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו. כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של

מדלין – נסיכת העוגיות הצרפתיות

המדלין היא נסיכה מפונקת. נסיכה צרפתיה. הסוד הוא בהשחמה הנכונה של החמאה ובאפייה המדוייקת. במיוחד חשוב זמן האפייה המדוייק. דקה אחת יותר מהנדרש – והמדלין

קרוקט איטלקי עם טונה וריקוטה

זה פשוט טעים !ֿ קרוקט, שמכינים מפירה תפו”א מצופה בפירורי לחם ומטוגן בשמן. ספלאש של לימון. וואו.  לפורטוגזים ולספרדים יש קרוקטים שהם עושים מבשמל ומוסיפים

קציצות פרגית עוף וחצילים

תשמעו סיפור: אני גרה בבניין שהוא בניין “כמו של פעם”. יש לנו דף פייסבוק משותף ואנחנו מחליפים, דעות, רעיונות, עזרה הדדית וגם מבלים ביחד בחצר

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.