קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע.
תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ, חריפות,מתיקות וחמיצות שהתברכה בו האדמה הזו.
קפונטה במקור הוא סלט חם-קר שאוכלים אותו עם לחם. בעיקר.
בבלוג יש מתכון לסלט הקפונטה הקלאסי הנה קפונטה מסיציליה.
לקחתי את הקפונטה הנפלאה הזו, הוספתי לה קציצות דגים וזה יצא נפלא. כמובן שאפשר להמיר את קציצות הדגים בסתם קוביות דג שיספגו את הטעמים והריחות של התבשיל המטורף הזה.
מתקבל תבשיל בטעם חריף, מלוח, חמוץ ומידי פעם קופץ לפה ביס קטן ומענג של מתיקות נפלאה שמביא איתה הצימוק.
מסיימים, איך לא, בשקדים קלויים ופטרוזיליה. ועפים.
מה
חציל גדול יפה (עדיף בלאדי)
1 פלפל צהוב טרי ויפה
2 פלפלוני צ׳ילי חריפים
1 בצל סגול בינוני
3-4 שיני שום
2 כפות צלפים
2 כפות זיתים ירוקים מגולענים
2 כפות צימוקים כהים
1 כף גדושה רסק עגבניות משובח
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל,שמן זית
2-3 כפות שקדים פרוסים קלויים
כוס מים רותחים
לדגים
קוביות דגים בגודל מנה או קציצות דגים.
לקציצות
1/2 ק״ג דג ים לבן טחון גס
ביצה קטנה
2-3 כפות שקדים טחונים (או פירורי לחם)
מלח, פלפל
1 כוס דחוסה של ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, כל מה שאוהבים)
מערבבים את המרכיבים ומניחים בצד למנוחה של 5 דקות. מגלגלים קציצות בגודל בינוני.
איך
חותכים את החצילים והפלפל הצהוב לקוביות גדולות. מרסקים את שיני השום. קוצצים את הפלפלים החריפים לטבעות.
קוצצים את הזיתים הירוקים ואת הצלפים.
לסיר רחב מוסיפים שמן זית באופן נדיב – 4-5 כפות – מטגנים את קוביות החצילים עד שמזהיבות היטב מכל ההצדדים. מוציאים מהסיר.
מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים את הבצל, השום והפלפלים במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים דקה, מוסיפים את היין הלבן ומאדים.
מוסיפים את הצלפים, הזיתים והצמוקים, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד דקה או שתיים. ֿ
מוסיפים את המים הרותחים, מכסים, מנמיכים ומבשלים כ-20 דקות.
כשהרוטב מוכן מוסיפים את הקציצות בעדינות לתוך הרוטב, לא נוגעים בהן, מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות.
התוצאה: סיר עשיר בטעמים, רוטב מתובל ומצומצם וקציצות דגים עשויות.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים קלויים ומגישים.