קטלניות. אני מזהירה.

קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות.

והכי קלות בעולם להכנה.

החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה את שמה: עוגית תחרה.

מה

110 גרם חמאה

2/3 סוכר חום

מעט ווניל

מעט מלח

3/4 כוסות שקדים טחונים

2 כפות קמח לבן

איך

הכי פשוט בעולם: מכניסים את כל המרכיבים, למעט הקמח והשקדים, לקלחת קטנה ומניחים על להבה בינונית. בוחשים עד שהחמאה והסוכר נמסים.

מורידים מהאש.

בוחשים לתוך התערובת המתוקה והחומה את השקדים ואת הקמח.

מכניסים למקרר להתייצבות, כך יהיה כך יותר ליצור כדורים קטנים.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בעזרת כפית קטנה יוצרים כדורים קטנים בגודל זית גדול ומניחים על נייר אפייה שומרים על מרחקים גדולים בין כדור לכדור בערך 10-12 ס״מ כיוון שהעוגיות מתפשטות מאוד. 

אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות זהובות חומות.מוציאים ולא נוגעים !

אם העוגיות התפשטו ונגעו זו בזו, כשהן עדיין חמות, עוברים על סכין ביניהן ומפרידים.

העוגיות מתקררות ומתקשות ורק אז אפשר להרים אותן בעדינות לתוך קופסא.

הן עדינות מאוד, מתפרקות ומתפוררות.

הן נהדרות as.is. אבל נסו לפורר אותן מעל לגלידת ווניל או פיסטוק….מטורף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קוגלהוף של שטרסבורג

אפשר לפשל בגדול עם קוגלהוף. אם לא מקפידים על מתכון מדוייק הוא יכול לצאת יבש, כמו לחם או עוגה יבשה. ואם מקפידים על כמויות מדוייקות,

וונציאנה מאפה בריוש פאטיסייר

כל מי שכועס עליכם בכל עניין שהוא תאמרו לו : וונציאנה. כשאומרים לי וונציאנה מתפשט על פניי חיוך מטופש ושמח, ואני מדמיינת לי את לחמניית

ארטישוק טרי באפונה אביבית זהובה

אני רואה ארטישוק ואני עוצמת עיניים: הנה סבתא ממה אסתר יושבת על כסא לבן במטבח לרגליה שני קרטונים עמוסים בארטישוק אביב ירוק ועוקצני, בידיים שהשחירו

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.