קטלניות. אני מזהירה.
קרמליות, קראצ׳יות, דקיקות ומעלפות.
והכי קלות בעולם להכנה.
החורים הקטנטנים דרכם עובר האור ושוטף את כל הזהב החום הזה הם שהקנו לעוגיה את שמה: עוגית תחרה.
מה
110 גרם חמאה
2/3 סוכר חום
מעט ווניל
מעט מלח
3/4 כוסות שקדים טחונים
2 כפות קמח לבן
איך
הכי פשוט בעולם: מכניסים את כל המרכיבים, למעט הקמח והשקדים, לקלחת קטנה ומניחים על להבה בינונית. בוחשים עד שהחמאה והסוכר נמסים.
מורידים מהאש.
בוחשים לתוך התערובת המתוקה והחומה את השקדים ואת הקמח.
מכניסים למקרר להתייצבות, כך יהיה כך יותר ליצור כדורים קטנים.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בעזרת כפית קטנה יוצרים כדורים קטנים בגודל זית גדול ומניחים על נייר אפייה שומרים על מרחקים גדולים בין כדור לכדור בערך 10-12 ס״מ כיוון שהעוגיות מתפשטות מאוד.
אופים 5-7 דקות, עד שהעוגיות זהובות חומות.מוציאים ולא נוגעים !
אם העוגיות התפשטו ונגעו זו בזו, כשהן עדיין חמות, עוברים על סכין ביניהן ומפרידים.
העוגיות מתקררות ומתקשות ורק אז אפשר להרים אותן בעדינות לתוך קופסא.
הן עדינות מאוד, מתפרקות ומתפוררות.
הן נהדרות as.is. אבל נסו לפורר אותן מעל לגלידת ווניל או פיסטוק….מטורף.