סביצ׳ה וקרם אבוקדו

לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה.

עקרון אחד או שניים חשובים:

דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג לקראת אכילתו.

ואפשר לסביצ׳ה להוסיף כל תוספת שאוהבים.

לחם טוב וטרי, כוס יין לבן וזה פשוט נפלא.

לפעמים אני מוסיפה פיסטוקים או אגוזים קלויים, לימון כבוש, בצל ירוק, קוביות גמבה צבעוניות. כל דבר.

את הסביצ׳ה מתבלים בעיקר בלימון או ליים, שמן ומלח ש״מבשלים״ את הדג ומקבלים מאכל נפלא, מהיר וטעים להפליא.

ואפשר לפעמים להפוך אותו לחגיגי ממש.

מה

2 כוסות דג לבן קצוץ גס (אני השתמשתי באינטיאס)

1/2 כוס רימונים

1 כוס של ירוקים קצוצים: רשאד, כוסברה ונענע או כל ירוק שאוהבים

גרידת לימון

1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ דק

1 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות

לתיבול

2-3 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

מיץ מליים אחד או שניים (תלוי בחמיצות)

קוצצים את כל הירקות קטן ומניחים בצד. אפשר להכין מראש ולתבל רק כשממש מגישים את הסביצ׳ה).

לקרם האבוקדו

אבוקדו גדול בשל

2 שיני שום שלמות

מלח, פלפל

1 לימון סחוט

3-4 כפות שמן זית

מכניסים לבלנדר או מג׳ימיקס מרסקים למחית דקה וחלקה, טועמים מתקנים תיבול ומאכסנים במקרר עד להגשה.

להגשה

מורחים שכבת קרם אבוקדו על תחתית צלחת יפה.

עורמים ערימת סביצ׳ה מתובלת.

בוזקים מעל הכל גרגרי צ׳ייה ומעט שמן זית.

נהדר. נהדר. נהדר.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת פילו יוונית נהדרת bougatsa

ואז …הגענו לכיכר הגיבורים בשכונת פסיירי המשגעת שבאתונה. ובכיכר בית קפה מסעדה יפהפיה, מעוצבת, תקרותיה גבוהים, הריצוף, החלונות השולחנות, הכל בטוב טעם, משוחזר ונאמן למקור.

חגיגת דגים בקפונטה סיציליאנית

קפונטה. אחד התבשילים המטריפים שיש לסיציליה ולדרום איטליה להציע. תבשיל שמאגד בתוכו את השמש, הים והרוח של דרום איטליה, מתערבב בהשפעה המסלמית, בשפע ירקות הקיץ,

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

זיתים מרוקאים מבושלים

הזיתים המרוקאים עברו סירוס במטבח הישראלי. סליחה על השימוש במילה סירוס. אין לי מילה אחרת למה שעוללו להם. מזיתים נהדרים, דפוקים, ביתיים, לקחו את הזיתים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.