לא צריך לפחד להכין סביצ׳ה.
עקרון אחד או שניים חשובים:
דג טרי טרי טרי וחמיצות כלשהי: לימון, ליים, זרעי עגבנייה, כל מה ש״יבשל״ את הדג לקראת אכילתו.
ואפשר לסביצ׳ה להוסיף כל תוספת שאוהבים.
לחם טוב וטרי, כוס יין לבן וזה פשוט נפלא.
לפעמים אני מוסיפה פיסטוקים או אגוזים קלויים, לימון כבוש, בצל ירוק, קוביות גמבה צבעוניות. כל דבר.
את הסביצ׳ה מתבלים בעיקר בלימון או ליים, שמן ומלח ש״מבשלים״ את הדג ומקבלים מאכל נפלא, מהיר וטעים להפליא.
ואפשר לפעמים להפוך אותו לחגיגי ממש.
מה
2 כוסות דג לבן קצוץ גס (אני השתמשתי באינטיאס)
1/2 כוס רימונים
1 כוס של ירוקים קצוצים: רשאד, כוסברה ונענע או כל ירוק שאוהבים
גרידת לימון
1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ דק
1 בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות
לתיבול
2-3 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מליים אחד או שניים (תלוי בחמיצות)
קוצצים את כל הירקות קטן ומניחים בצד. אפשר להכין מראש ולתבל רק כשממש מגישים את הסביצ׳ה).
לקרם האבוקדו
אבוקדו גדול בשל
2 שיני שום שלמות
מלח, פלפל
1 לימון סחוט
3-4 כפות שמן זית
מכניסים לבלנדר או מג׳ימיקס מרסקים למחית דקה וחלקה, טועמים מתקנים תיבול ומאכסנים במקרר עד להגשה.
להגשה
מורחים שכבת קרם אבוקדו על תחתית צלחת יפה.
עורמים ערימת סביצ׳ה מתובלת.
בוזקים מעל הכל גרגרי צ׳ייה ומעט שמן זית.
נהדר. נהדר. נהדר.