אתם לא מאמינים כמה המתכון הזה קל.
ומה שנחמד בו שאפשר להכין אותו גם מבשרים אחרים: צלי כתף, אנטריקוט, צלעות וכל בשר לבישול ארוך ובלבד שיהיה פרוס לפרוסות
ושיש בו שומן.
כל היתר עושה התנור והחום הנמוך.
מתקבל תבשיל חום, עסיסי, טעים להפליא במינימום השקעה.
מה
כלי חימר או סיר שנכנס לתנור לבישול ארוך
6-7 צלעות טלה עם השומן (לא לנקות אותן)
6-7 תפוחי אדמה דזירה (אדומים)
2 בצלים גדולים לבנים
4-5 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
גרידת לימון + חצי לימון סחוט
כפית פפריקה בסקית או רגילה
כף גדושה אורגאנו
1/2 כוס מים
איך
ממליחים מעט ומפלפלים מעט את צלעות הטלה או פרוסות הבשר שנבחר.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות (בערך 1 ס״מ), כך גם את הבצל ומערבבים אותם עם הבצלים, השומים, התבלינים והשמן.
מסדרים שכבות של בשר וירקות בתוך קדירת החימר שהשכבה האחרונה היא תפוחי אדמה.
מרטיבים נייר אפייה ומניחים אותו מעל לתפוחי האדמה, מצמידים ממש. מכסים במכסה הסיר.
מחממים תנור ל-200 אופים במשך חצי שעה אחר כך מנמיכים ל-130 מעלות ומכניסים את הסיר ל5-7 שעות.
בעצם התבשיל מוכן כבר לאחר 5 שעות. הבשר והירקות רכים ומוכנים לאכילה, אני אוהבת להמשיך ולבשל כדי לקבל את הטעמים והצבע החום העמוק יותר.
כדאי לבדוק מפעם לפעם אם הנוזלים התאדו ולהוסיף מעט מים.
בעצם קורה שהבשר מתבשל בבישול ארוך מהנוזלים שיש בירקות, הכל מתרכך, משחים ומקבל טעם שמיימי.