קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה.
אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח.
אפשר גם לצורת טורליני, הכל טוב. הטעם לא ישתנה.
אבל המילוי כן.
למילוי נוהגים הסרדים להוסיף קוביות מטוגנות של גוונצ׳אלה, שזו לחי חזיר מומלחת ושומנית (אותה מוסיפים הרומאים גם לקרבונרה)
אפשר לוותר על הבשר ולהישאר רק עם הגבינות. יהיה טעים מאוד אני מבטיחה.
בסרדיניה מגיעים הרביולי האללו בגודל גדול יחסית לרביולי אחרים ברחבי המגף.
גודלם בערךך כגודלו של אגוז מלך אולי קצת יותר.
והמילוי שלהם מיוחד: יש בו תפוחי אדמה וגבינות ומה שמפתיע: נענע טרייה קצוצה.ֿ
מסתבר שבסרדיניה אוהבים מאוד נענע טרייה.
מה
1/2 ק״ג בצק פסטה (מתכון בהמשך)
למילוי
2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה חלק
4 כפות גבינת פרמז׳ן ופקורינו מגוררות
ביצה קטנה טרופה
כף גדושה נענע טרייה קצוצה
מלח, פלפלֿ
כף שמן זית
אופציונלי (כך במקור) בשר מעושן קצוץ ומטוגן למשל קבנוס או נקניק דקיק
לרוטב
2 כוסות עגבניות מרוסקות ומסוננות (פסאטה) או עגבניות מרוסקות
מלח, פלפל, שמן זית
מעט צ׳ילי
פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
בסיר עם שמן זית מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה, מוסיפים את הפסאטה,צ׳ילי, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה, על להבה נמוכה כ-20 דקות.
איך
מרדדים את בצק הפסטה עד לעובי דקיק. קורצים עיגולים.
מרטיבים מעט את שולי העיגול וממלאים בנדיבות מתערובת תפוחי האדמה.
מקפלים וסוגרים היטב.
מבשלים במים רותחים 2 דקות ומעבירים לרוטב המבושל.
מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום קצוץ.
בצק פסטה
אפשר להכין בצק פסטה גם מקמח קשה (שאחוז החלבון שלו מאוד גבוה בסביבות 12-14%, למשל קמח לחם)
ואפשר להכין מקמח דורום, שהוא ייעודי לפסטה
ואני אוהבת לערבב בין שניהם כך אני מקבלת בצק פסטה למילוי מושלם.
250 גרם קמח מועדף
2 ביצים בינונית
מלח,
כף שמן וכף מים.
לשים היטב עד שהבצק אחיד. אם הוא עדיין יבש מוסיפים עוד מעט מים.
מכסים בניילון נצמד ומאפשרים לוו לנוח כחצי שעה.