הרביולי האיטלקי של סרדיניה

קודם כל להירגע. אין צורך לקפל את הרביולי שלכם בקיפול המרהיב הזה.

אפשר גם לקרוץ עיגול, למלא ולסגור לצורת חצי ירח.

אפשר גם לצורת טורליני, הכל טוב. הטעם לא ישתנה.

אבל המילוי כן.

למילוי נוהגים הסרדים להוסיף קוביות מטוגנות של גוונצ׳אלה, שזו לחי חזיר מומלחת ושומנית (אותה מוסיפים הרומאים גם לקרבונרה)

אפשר לוותר על הבשר ולהישאר רק עם הגבינות.  יהיה טעים מאוד אני מבטיחה.

בסרדיניה מגיעים הרביולי האללו בגודל גדול יחסית לרביולי אחרים ברחבי המגף.

גודלם בערךך כגודלו של אגוז מלך אולי קצת יותר.

והמילוי שלהם מיוחד: יש בו תפוחי אדמה וגבינות ומה שמפתיע: נענע טרייה קצוצה.ֿ

מסתבר שבסרדיניה אוהבים מאוד נענע טרייה.

מה

1/2 ק״ג בצק פסטה (מתכון בהמשך)

למילוי 

2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה חלק

4 כפות גבינת פרמז׳ן ופקורינו מגוררות

ביצה קטנה טרופה

כף גדושה נענע טרייה קצוצה

מלח, פלפלֿ

כף שמן זית

אופציונלי (כך במקור) בשר מעושן קצוץ ומטוגן למשל קבנוס או נקניק דקיק

לרוטב

2 כוסות עגבניות מרוסקות ומסוננות (פסאטה) או עגבניות מרוסקות

מלח, פלפל, שמן זית

מעט צ׳ילי

פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ

2 שיני שום קצוצות

בסיר עם שמן זית מוסיפים שום ומטגנים חצי דקה, מוסיפים את הפסאטה,צ׳ילי,  מלח ופלפל ומבשלים מכוסה, על להבה נמוכה כ-20 דקות.

איך 

מרדדים את בצק הפסטה עד לעובי דקיק. קורצים עיגולים.

מרטיבים מעט את שולי העיגול וממלאים בנדיבות מתערובת תפוחי האדמה.

מקפלים וסוגרים היטב.

מבשלים במים רותחים 2 דקות ומעבירים לרוטב המבושל.

מעטרים בפטרוזיליה או בזיליקום קצוץ.

בצק פסטה

אפשר להכין בצק פסטה גם מקמח קשה (שאחוז החלבון שלו מאוד גבוה בסביבות 12-14%, למשל קמח לחם)

ואפשר להכין מקמח דורום, שהוא ייעודי לפסטה

ואני אוהבת לערבב בין שניהם כך אני מקבלת בצק פסטה למילוי מושלם.

250 גרם קמח מועדף

2 ביצים בינונית

מלח,

כף שמן וכף מים.

לשים היטב עד שהבצק אחיד. אם הוא עדיין יבש מוסיפים עוד מעט מים.

מכסים בניילון נצמד ומאפשרים לוו לנוח כחצי שעה.

 

 

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

טאג׳ין קציצות בקר מרוקאיות

מתכונים לקציצות בקר יש אלפים באינטרנט ובאמת, שכמעט כולם טעימים (אני בטוחה). הטאג׳ין הזה מאוד פשוט להכנה והטעמים שלו הם הטעמים של מרוקו. הארומה היא

טארט תותים בקרם שקדים

תאכלס העוגה הזו נולדה משאריות: שאריות של קרם שקדים ושאריות של בצק פריך . ברור לכם שלא זורקים שאריות משובחות כאלה. אז מה עושים? מכינים

סביצ׳ה ים תיכוני

אין בעולם משו קל להכנה יותר מסביצ׳ה או דג פרוס עם כל מיני….. בעצם מדובר בסלט חתוך גס, מהיר יחסית, מתובל בלימון בעיקר או חומץ, 

חצי האי הצרפתי – ברטאני

חבל ברטאני   אני מתרגשת להגיע לברטאני. חצי האי ברטאני. זו הפעם הראשונה שלי בחבל ארץ זו. קראתי שהוא פראי, שזור בעיירות קטנות ומקסימות,  ביצות,

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.