יש מליון מתכונים לסלט עשבים וירוקים.
מליון.
אבל יש רק אחד כזה:
שיש בו גם עשבים מכל הסוגים, גם פיצוחים מכל הסוגים, גם פילטים של תפוזים וגם ויניגרט תפוזים נפלא.
נפלא.
בד״כ אני קוצצת את העשבים, קולה את הפיצוחים ומכינה את הויניגרט, אבל רק דקה לפני האוכל אני מערבבת את הכל.
ואז מתקבל סלט נ פ ל א !
הוא מתקתק עם פיצוחים טריים וקראנצ׳יים ואני אוהבת להוסיף לו קוביות פלפל חריף קטן. לא חריפות שמשתלטת אלא חריפות עדינה שקופצת לפה מידי פעם, בתוך כל הירוק והמתוק הזה.
מתאים כתוספת לבשרים, כמנה ראשונה או סתם כארוחת ערב מהירה וטעימה להפליא.
ירוקים
חבילת פטרוזיליה שטופה ומיובשת
3-4 עלי קייל צעיר וירוק ללא הגבעול
1/4 חבילת נענע טרי (רק העלים)
3 עלי מרווה
3-4 גבעולי בצל ירוק רק החלק הירוק שלהם
חופן עירית שטופה
2-3 חופנים עלי תרד ירוקים וצעירים
2-3 חופנים עלי ארוגולה שטופים וטריים
חצי פלפל חריף ירוק נטול גרעינים קצוץ דק וקטן
ובכלל…כל ירק אחר שאוהבים
קוצצים דק דק ומניחים בצד להתייבש.
פיצוחים
1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס שקדים
1/4 כוס גרעיני חמניה
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס אגוזי מלך
במחבת על להבה בינונית קולים את הפיצוחים, משגיחים שלא יישרפו, מערבבים מידי פעם, מורידים מהאש לאחר כ-5 דקות קלייה. מצננים, קוצצים, מניחים בצד.
ויניגרט תפוזים
תפוז אחד גדול
2-3 כפות שמן אגוזים או שמן זית
2 כפות רכז רימונים
מלח, פלפל לבן
מעט מיץ לימון
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
מקלפים את התפוז ומפלטים את בשרו לפילטים קטנים, מניחים בצד. סוחטים את מיץ התפוז שנותר לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים,טועמים ומתקנים תיבול.
חלום.