סלט עשבים יחיד ומיוחד

יש מליון מתכונים לסלט עשבים וירוקים.

מליון.

אבל יש רק אחד כזה:

שיש בו גם עשבים מכל הסוגים, גם פיצוחים מכל הסוגים, גם פילטים של תפוזים וגם ויניגרט תפוזים נפלא.

נפלא.

בד״כ אני קוצצת את העשבים, קולה את הפיצוחים ומכינה את הויניגרט, אבל רק דקה לפני האוכל אני מערבבת את הכל.

ואז מתקבל סלט נ פ ל א !

הוא מתקתק עם פיצוחים טריים וקראנצ׳יים ואני אוהבת להוסיף לו קוביות פלפל חריף קטן. לא חריפות שמשתלטת אלא חריפות עדינה שקופצת לפה מידי פעם, בתוך כל הירוק והמתוק הזה.

מתאים כתוספת לבשרים, כמנה ראשונה או סתם כארוחת ערב מהירה וטעימה להפליא.

ירוקים

חבילת פטרוזיליה שטופה ומיובשת

3-4 עלי קייל צעיר וירוק ללא הגבעול

1/4 חבילת נענע טרי (רק העלים)

3 עלי מרווה

3-4 גבעולי בצל ירוק רק החלק הירוק שלהם

חופן עירית שטופה

2-3 חופנים עלי תרד ירוקים וצעירים

2-3 חופנים עלי ארוגולה שטופים וטריים

חצי פלפל חריף ירוק נטול גרעינים קצוץ דק וקטן

ובכלל…כל ירק אחר שאוהבים

קוצצים דק דק ומניחים בצד להתייבש.

פיצוחים

1/4 כוס פיסטוקים

1/4 כוס שקדים

1/4 כוס גרעיני חמניה

1/4 כוס גרעיני דלעת

1/4 כוס צנוברים

1/4 כוס אגוזי מלך

במחבת על להבה בינונית קולים את הפיצוחים, משגיחים שלא יישרפו, מערבבים מידי פעם, מורידים מהאש לאחר כ-5 דקות קלייה. מצננים, קוצצים, מניחים בצד.

ויניגרט תפוזים 

תפוז אחד גדול

2-3 כפות שמן אגוזים או שמן זית

2 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל לבן

מעט מיץ לימון

2-3 כפות חומץ בן יין לבן

מקלפים את התפוז ומפלטים את בשרו לפילטים קטנים, מניחים בצד. סוחטים את מיץ התפוז שנותר לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים,טועמים ומתקנים תיבול.

חלום.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

עוגת קוקוס ושמנת אלוהית

עוגה כזו טעמתי באחת העצירות שלנו בנורמנדי . השתגעתי עליה . ניסיתי לתקשר עם המלצרית בצרפתית שבורה, אנגלית, סימני ידיים,ֿ לבסוף הבנתי שהעוגה מורכבת מגבינה

אורז הודי עם קארי צהוב

זה אורז שאני אוהבת להגיש עם שיפודי פרגית בקארי. שיפודים שאני מתבלת בסגנון הודי ואז צולה על מחבת או עם תבשילי בשר הודים ארוכים. כמו

שיפודי עוף אסייתיים במחבת

מי אמר שצולים שיפודים רק על הגריל? ומה רע במחבת. והשיפודים האלה בטעמים אסייתים נפלאים. קצת הודו, קצת תאילנד קצת טעמים חמצמצים, חריפים, קארי והרבה

עוגת הגבינה של סן סבסטיאן

לא. העוגה הזו לא שרופה היא אפויה בחום גבוה מאוד מה שהופך את הסוכר לקרמל כמעט שרוף שמעניק טעם מדהים לעוגת הגבינה המדהימה הזו. אין

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.