עוגת הקרנבל של נאפולי

את העוגה הזו אכלתי ביום האחרון בנאפולי בטרטוריה קטנה ומשפחתית.

זו היתה הפרוסה האחרונה שעמדה במגש עגול על הקאונטר וכל הזמן הבטתי בדאגה לעברה, חוששת שמישהו יזמין אותה ואני לא אוכל לדעת את טעמה לעולם.

וואו…כמה שדאגתי…

אבל סיינט ג׳נארו, הקדוש של נאפולי הגן גם עליי ואיש לא הזמין את ה Dolce Migliaccio שמכינים אותה בעיקר בימות הקרנבל.

העוגה הזו מאוד מאוד מזכירה לי את העוגה היוונית שיש בללוג מתכון פה:  עוגת פילו יוונית נהדרת

רק שהיוונית נכנסת לתוך בצק פילו ובלי ריקוטה.

הטכניקה והמרכיבים זהים לגמרי. מעניין.

דבר חשוב אחר: העוגה הזו קלה מאוד להכנה וטעימה להפליא בעיקר אחרי לילה במקרר.

בנאפולי, כמו בכל דרום איטליה משתגעים על הקנדיטי, שהם קליפות הדרים מסוכרות קצוצות, ואוהבים להוסיף אותם למתוקים רבים, גם לעוגה הזו.

אני וויתרתי כי אני פחות אוהבת. אופציה אחרת היא להוסיף עיגולי שוקולד צ׳יפס.

מה

1 ליטר חלב

300 גרם סולת – 1.5 כוסות

300 גרם סוכר – 1.5 (העוגה לא מאוד מתוקה מי שאוהב יותר להוסיף עוד 1/4 כוס)

קליפת לימון

קליפת תפוז

5 ביצים גדולות

טיפונת מלח

תמצית ווניל

3-4 כפות לימונצ׳לו או ליקר תפוזים

50 גרם חמאה

400 גרם גבינת ריקוטה

אופציונלי –1 כוס קוביות קליפות הדרים מסוכרות או שוקולד צ׳יפס

איך

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה 24-26.

לקלחת גדולה מוסיפים את החלב ואת קליפות התפוז והלימון ומחממים באטיות על להבה קטנה במשך כמה דקות.

מסיפים את הסולת ובוחשים עד שמתקבלת דייסה סמיכה מאוד והחלב רותח.

מסירים מהאש ומוציאים את קליפות ההדרים, מוסיפים את החמאה והמלח ובוחשים.

מוסיפים את הריקוטה והווניל ומערבבים, מוסיפים את הלימונצ׳לו.

אם מוסיפים קליפות הדרים או שוקולד, זה הזמן להוסיפם ולערבב היטב.

בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים לתערובת הסולת בתנועות קיפול עדינות.

יוצקים לתבנית ואופים בערך 50 דקות עד שפני העוגה תופחים מעט מזהיבים.

מצננים את העוגה היטב, שימו לב היא נופלת מעט וזה בסדר גמור.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

סינטה צרובה בצ׳ילי קרמל

אין, אין אין ארוחה שאני מגישה בה את הסינטה הזו והאורחים שלי לא מתעלפים. האמת…. בצדק. סינטה קרמל בתבלינים להכנת הקרמל 1 קרמל ביתי (מתכון

טארט ריבה בשני אופנים

שתי גרסאות להכנת פאי ריבה עם שקדים פרוסים. קצרה וארוכה יותר. מרכיבים: בצק פריך, ריבה, פרוסות שקדים. זהו. עקרונית, אפשר לקנות את כל המרכיבים הללו

פאייה ספרדית פידאוס

ויש גרסה נוספת עם עוף על העצם וקבנוס פה: פידאוס עם קבנוס – גרסה א׳ הפאייה הזו היא פאייה עם נודלס. אטריות דקיקות שהספרדים קוראים להן

סלט ניסואז My way

כבר יצא לי לאכול סלט ניסואז בכל מיני וורסיות. נדמה לי שכל אחד מכין את הסלט שלו בדרך שלו. באופן כללי סלט ניסואז התכוון להיות

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.