אני לא בטוחה שיש מאכל שהוא יותר ישראלי מפלאפל. לא סגורה על זה, למרות שהמאכל הזה בבסיסו הוא מצרי.

ובמצריים מכינים אותו בכלל מפול והוא נקרא שם ״טעמייה״.

וכל כך קל להכין פלאפל ביתי שאני נבוכה לתת לכם את המתכון.

כשהיינו ילדים, אמא הכינה פלאפל ביתי בתדירות של פעם בשבועיים. גם כשבגרנו ונישאנו היא היתה מתקשרת לכל אחד מאיתנו לבשר שיש פלאפל היום.

אבל לא רק פלאפל היא הכינה.

היא הכינה את הטחינה, את הפיתות ואת הכרוב הכבוש.

כי מה שאפשר להכין בבית – לא קונים.

וכך היינו מגיעים מורעבים עד מוות, פותחים את הפיתה חמה והטרייה מגלגלים פנימה את כדורי הפלאפל הלוהטים, שזה אך יצאו משמן רותח, מעל סלט ירקות קצוץ טרי, כרוב כבוש נפלא, טחינה וסחוג, והמון….עמבה….

מה שווה פלאפל בלי עמבה??

אפשר לקנת את המכשיר שמייצר את הכדורים ואפשר לוותר עליו – כמוני.

כל מה שצריך זה מעבד מזון או מטחנת בשר על הדיסק עם החורים הדקים שלה.

כל היתר – משחק ילדים.

טיפ: שכחתם להשרות קטניות לילה קודם, הכל טוב. מרתיחים מים שופכים על הקטניות וסוגרים מעל במכסה אטום, ממתינים שעה ומתחילים לבשל. 

מה

2-3 כוסות חומוס יבש שהושרה מראש רצוי מהזן הקטן אבל כל זן אחר גם יתאים

1 כוס פול יבש שהושרה מראש מהזן הקטן (מי שלא רוצה פול יכול להוסיף עוד חומוס אם בכל זאת משתמשים חובה לקלף הקליפה)

1 בצל אדום גדול קלוף וחתוך ל-4

5-8 שיני שום שמנמנות קלופות

1-2 פלפלים חריפים ירוקים מנוקים מעוקץ וגרעינים

זר גדול של כוסברה טרייה שטופה עם הגבעולים או חצי כוסברה חצי פטרוזיליה

1 כפית גדושה כמון טחון

1 כפית גדושה כוסברה יבשה טחונה

מלח ופלפל שחור

2 כפיות אבקת אפייה

2-5 כפות מים קרים

אופציונאלי: 1/3 כוס פירורי לחם (הסבר בהמשך)

איך 

מכניסים למג׳ימיקס או למטחנת בשר את כל המרכיבים למעט התבלינים וטוחנים לתערובת דקה. זה השלב להוסיף מעט מים ורצוי להתחיל עם כף בכל פעם.

מקבלים עיסה שאפשר לגלגל ממנה כדורים יציבים ביד.

אם התערובת יצאה רטובה מידי אפשר להוסיף מעט פירורי לחם ולייצב אותה.

בכל מקרה, כדאי לקרר אותה במקרר כשעה.

מטגנים פלאפל בשמן עמוק יחסית (בערך 2 ס״מ עומק) ועל להבה בינונית ולא בשמן לוהט מידי.

אני ממליצה תמיד (גם בקציצות) לטגן קציצה אחת ולטעום, זה השלב לתקן את התיבול כי אחר כך יהיה מאוחר מידי :-).

ביד רטובה ממים, מגלגלים כדורים בגודל של אגוז ופוחסים מעט מלעלה לקבלת קציצה שטוחה מעט.

מגליצ׳ים בזהירות לשמן החם וממתינים 3-4 דקות, הופכים בעזרת מזלג ומטגנים צד שני.

מתעלפים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הפסטה של ויטוריו

יש לי הרבה מנות בבלוג שהצילום עושה להן עוול. רוצה לומר לא יודעת ולא יכולה להעביר בצילום את איכות המנה וכמה היא מדהימה.יש בעיה כזו

כדורי בשר זעירים ברוטב דובדבנים

מהמטבח הטורקי, מאזור גאזינטאפ שבתורכיה הענקית עם האוכל המדהים. מתכון עתיק ועונתי של כדורי טלה עדינים וקטנים שוחים ברוטב דובדבנים טרי. למי שמתעצל לגלען את

מרק המרקים שיש בו הכל

כמו כל דבר טעים זה המרק הזה נוצר מערבוב של סגנונות ושאריות. והמרק הזה הוא ארוחה שלמה בסיר אחד. פוקצ׳ה חמה בצד או לחם או

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.