גספאצ׳ו מרק אנדלוסי קר

כל מי שאוהב סלט ירקות יאהב גספאצ׳ו.

כי גספאצ׳ו זה בעצם סלט ירקות טחון דק דק, מתובל להפליא ומוגש כמשקה צונן וטעים בקיץ הלוהט של ספרד, בעיקר זה של אנדלוסיה (החלק הדרומי ביותר של ספרד (שמשקיף על חופי מרוקו).

הפשטות והגאונות במרק הזה מפליאה אותי כל פעם מחדש.

מוצרים בסיסיים, טריים, קצת שמן זית ותבלינים וזה פשוט אלוהי.

אני משוגעת על גספצ׳ו.

פה אני מביאה את הגרסה המקורית אבל כל אחד בעצם מכין את הגספאצ׳ו שלו באופן אחר: אחד יוסיף פטרוזיליה, אחר יוסיף גבעולי סלרי, אחד ישמיט את הבצל אחר יוסיף יותר.  אחד יסנן אותו לקבלת מרק חלק קטיפתי, אחר לא.

גם אתם יכולים לשחק במתכון ולהתאים אותו לטעמכם האישי.

מה

2 שיני שום שמנמנות

6 עגבניות בינוניות אדומות מאוד עם הקליפה

1 מלפפון צעיר בינוני קלוף

1 בצל קטן סגול

½ פלפל אדום בינוני בלי הגרעינים והעוקץ

½ פלפל ירוק בינוני בלי הגרעינים והעוקץ

כוס מים קרים

מלח, פלפל שחור

4-5 כפות שמן זית עדין

4-5 כפות חומץ בן יין אדום

פרוסת לחם חתוכה לקוביות עדיף לחם יבש

איך

הכי פשוט בעולם.

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומרסקים היטב למחית חלקה.

טועמים, מתקנים תיבול.

אפשר לסנן אותו לקבלת מרק חלק ועדין ואפשר לאכול/לשתת אותו כך.

להגיש אותו בכוסות זכוכית עם קוביות קרח.

אופצית אחרת בצלחת עמוקה עם ירקות המרק קצוצים דק וקוביות קרוטונים.

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

הקורבייה – נסיכת המתוקים היווניים

הקורבייה היא הנסיכה של העוגיות היווניות. מתחרה לה רק אחת :עוגיית חג המולד שנקראת מלמקרונה. בעצם, מדובר בעוגיה עמוסה בחמאה ובשקדים קצוצים. החבר היווני שלי

מרק מינסטרונה עדשים Minestrone

לכל אחד יש את המיניסטרונה שלו. גם באיטליה אפשר למצוא עשרות סוגי מיניסטרונה. פעם הזמנתי מיניסטרונה בסיציליה וקיבלתי צלחת מרק עדשים חומות עם סלרי קצוץ

עוגיות שיבולת שועל ופקאנים

העוגיות האלה קלות מאוד להכנה. מהירות ומכילות מרכיבים טעימים ובריאים: פקאנים, שיבולת שועל וסוכר חום. ילדים אוהבים אותם. גם אני. מהכמות מתקבלות כ-6- עוגיות בינוניות.

שבלולי בריוש פטיסייר ואמרנה

לא אשמור לעצמי את המתכון המופלא הזה, אגלה אותו לכל העולם כי אני התעלפתי עליו. כמי שחובבת פחממות ומאפים צרפתיים מעודנים, מיד כשהגיע אליי המתכון

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.