גלילי פילו במילוי פטיסייר יווני

אני רוצה ללמד אתכם איך מכינים קרם פטיסייר יווני.

הוא הכי מהיר בעולם, הכי פשוט וממש טעים.

לחלופין אפשר לקנות קרם פטיסייר מוכן וזה מקצר את העבודה באופן דרמאטי. 

אחרי האפייה אף אחד בעולם לא ינחש את המרכיבים שלו וכולם יהיו בטוחים שמדובר בקרם עדין וטעים להפליא.

ומה שיוצא בשילוב שבין הפילו המתפצפץ לקרם המעלף הזה לא יתואר במילים.

אפשר לחתוך את הגלילים לכל גודל שרוצים, אני מעדיפה לאורך של 4 ס״מ שזה בערך ביס וככה הם גם נשמרים קראנצ׳יים.

מה

3 כוסות חלב

5 כפות סוכר

5 כפות סולת

2 ביצים

מעט ווניל

3 עלי פילו

מעט חמאה מומסת

אבקת סוכר להגשה

לקלחת מוסיפים חלב, סוכר וסולת ומבשלים על להבה קטנה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה מאוד ומבעבעת.

מורידים מהאש, מוסיפים ווניל.

טורפים שתי ביצים בקערה נפרדת ומוסיפים אותן לדייסה בערבוב מהיר ועצבני.

מעבירים את הקרם ומכסים אותו בניילון נצמד. מצננים.

מדליקים תנור ל- 180 מעלות.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף וקוטמים את הקצה לקבלת קוטר של בערך 2 ס״מ.

פורשים עלה פילו אחד וממלאים לאורכו פס של קרם מצונן. מגלגלים את הפילו בזהירות ועם סכין חדה חותכים לגלילים.

אפשר להחליט שמשאירים את הגליל וחותכים בסכין משוננת רק לאחר האפייה.

כך עושים עם כל העלים.

אני מעדיפה באורך של כ-4 ס״מ אבל אפשר גם ארוך יותר.

מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

משמנים את החלק העליון של הגלילים בחמאה מומסת ואופים בתנור כ-25 דקות או עד שמזהיבים היטב.

מוציאים, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר וקינמון.

רעיון

טרם האפייה ולאחר החיתוך אפשר לטבול את שני קצות הגליל בפיסטוקים קצוצים.

מתקבל מעין ״קנולי״ פילו אפוי ומטריף.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פסטה ונקניקיות ביתיות מסרדינה

לאיטלקים יש מאות סוגי פסטה ומאות סוגי רטבים. לכל אזור יש את הפסטות שלו ואת הרטבים שלו. בסרדיניה יש כמה סוגי פסטות וכמה סוגי רטבים,

כרעי עוף בחומוס ופלפל יבש

כרעים, עם עצם, בלי עצם, עם עור בלי עור, חומוס רך שהתבשל מבעוד מועד, פלפלים מרוקאיים לוהטים והמון כוסברה בסוף…..ותודו לי. הכי מרוקו עכשיו. חשוב

ליקר דובדבנים ביתי

אני יודעת שיש פה הרבה מתכונים שאני מתחייבת שהם הכי קלים בעולם. נכון, אתם צודקים. גם אני צודקת. הרבה מתכונים באתר שלי הם ממש ממש

קוסקוס מרוקאי של אמא שלי

קוסקוס הוא מאכל צפון אפריקאי מובהק. אבל ראיתי קוסקוס גם בנפולי ובסיציליה. יש הבדל מהותי בין הקוסקוס המרוקאי לבין זה הטריפוליטאי והטוניסאי. האחרונים הם גרגרים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.