מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים.

כי אוהבת חצילים אני.

אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה צ׳ילי ומעשירה בגבעולי סלרי ירוקים.

והכי אהוב עליי בעולם, זה לטבול את הרך של הלחם ברוטב ולהתעלף.

כמובן שזה הולך נפלא גם עם אורז לבן.

מה השאלה בכלל….

מה

חציל בלאדי שמנמן או שני חצילים ארוכים טריים ויפים

כחצי ק״ג בשר בקר טחון טרי או עוף או הודו

בצל קטן קצוץ דק או מגורר

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל, קינמון

ביצה קטנה

1-2 כפות פירורי לחם.

לטיגון 

קערה עם קמח

קערה עם 2 ביצים טרופות+3 כפות מים+ כפית קטנה רסק עגבניות

שמן לטיגון רדוד

לרוטב

3-4 גבעולי סלרי ירוקים וטריים עם העלים

2-3 כוסות מים רותחים

מלח, פלפל, קינמון מעט צ׳ילי

1 כף גדושה מאוד רסק עגבניות

1 כף שטוחה פפריקה אדומה

איך 

אפשר לבשל בסיר שטוח ורחב ואפשר בתבנית בתנור. אני אוהבת לבשל בתנור, כך שלקראת הסוף אני גם משחימה את החצילים מעל.

הטיפול בחציל 

פורסים את החציל לפרוסות עבות של בערך 2 ס״מ. אם החציל גדול מאוד פורסים אותו קודם לאורך ואז פורסים כל חצי לחצאי פרוסות של 2 ס״מ.

את הפרוסה עצמה חוצים למעין סנדוויץ״ (משאירים את סוף הפרוסה מחובר).

משרים את החצילים בקערה עם מים וכף גדולה של מלח בערך 10 דקות. מסננים ומייבשים.

מערבבים את הבשר עם יתר המרכיבים ומניחים בצד

.

ממלאים כל סנדויץ חציל בקציצת בשר מתובלת ומניחים בצד.

מחממים שמן במחבת בגובה רדוד (בערך 1 ס״מ). טובלים כל חציל ממולא בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב יפה. בערך 2 דקות מכל צד.

בינתיים קוצצים גס את הסלרי השטוף ומפזרים בתחתית הסיר או התבנית לתנור.

את החצילים המטוגנים מניחים בצורה מסודרת בסיר, מעל עלי הסלרי.

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל . הרוטב צריך להגיב לגובה החצילים.

מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.

בתנור אופים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות מכוסה בנייר כסף.

מסירים את נייר הכסף ומשחימים עוד כמה דקות.

הערה: לפעמים אני מערבבת חצילים וכרובית (כמו בצילום הראשי).

את הכרובית מפרקים לפרקים ממליחים ומניחים בצד כמה דקות, שוטפים ופותחים חריץ לגבעול שלה על מנת למלא.

 

 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

אסווירה שהיא יפה כמו תמונה

בדרך לאסווירה שלוש שעות במרצדס מרווחת, מקרטעת וישנה. אין מיזוג אוויר והחלונות פתוחים. חום המדבר והאבק מתערבבים וחודרים לגרון ולנחיריים והדרך נמשכת ונמשכת, ממרקש האדומה

סרדינים כבושים של קיץ

סרדינים כבושים של קיץ   דמיינו חוף ים, התיכון, ברביירה הצרפתית או בחוף הילטון בתל אביב, בנהרייה או בחיפה, כוס יין צוננת, פרוסת לחם חמימה

בודפשט – פריז של מזרח אירופה

בודפשט. בום. בדקה ה-90 מכירת כרטיסי טיסה מוזלים, מסתכלים זה לזו בעיניים… שניסע? בודה – פשט. ברחבי העיר קונפליקט תמידי בין מבנים מפוארים למבנים קומוניסטיים

עוף בבצל – העוף של סעודת פורים

זהו העוף של פורים. אוכלים אותו בסעודת פורים, ביחד עם החלה שנעצו בו את ״העיניים של המן״. למתכון החלה  חלת פורים – החלה של המן הרשע

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

*על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים על ידי הרשמה לאתר שלנו, הנך מסכים לתנאים וההגבלות במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש באתר.

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקבי הוותיקים:
עקב תקלה במערכת הניוזלטר שלנו נמחקו פרטיכם.
נשמח שתירשמו שוב.
תודה.

לא רשומים עדיין?
רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?
נשמח לצרף אתכם למקבלי הניוזלטר שלנו.