מכל המפרומים בעולם חביב עליי זה החצילים.
כי אוהבת חצילים אני.
אחרי בישול ארוך והשחמה בתנור, החציל רך ונמס בתוך ברוטב האדמדם, לו אני מוסיפה צ׳ילי ומעשירה בגבעולי סלרי ירוקים.
והכי אהוב עליי בעולם, זה לטבול את הרך של הלחם ברוטב ולהתעלף.
כמובן שזה הולך נפלא גם עם אורז לבן.
מה השאלה בכלל….
מה
חציל בלאדי שמנמן או שני חצילים ארוכים טריים ויפים
כחצי ק״ג בשר בקר טחון טרי או עוף או הודו
בצל קטן קצוץ דק או מגורר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל, קינמון
ביצה קטנה
1-2 כפות פירורי לחם.
לטיגון
קערה עם קמח
קערה עם 2 ביצים טרופות+3 כפות מים+ כפית קטנה רסק עגבניות
שמן לטיגון רדוד
לרוטב
3-4 גבעולי סלרי ירוקים וטריים עם העלים
2-3 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, קינמון מעט צ׳ילי
1 כף גדושה מאוד רסק עגבניות
1 כף שטוחה פפריקה אדומה
איך
אפשר לבשל בסיר שטוח ורחב ואפשר בתבנית בתנור. אני אוהבת לבשל בתנור, כך שלקראת הסוף אני גם משחימה את החצילים מעל.
הטיפול בחציל
פורסים את החציל לפרוסות עבות של בערך 2 ס״מ. אם החציל גדול מאוד פורסים אותו קודם לאורך ואז פורסים כל חצי לחצאי פרוסות של 2 ס״מ.
את הפרוסה עצמה חוצים למעין סנדוויץ״ (משאירים את סוף הפרוסה מחובר).
משרים את החצילים בקערה עם מים וכף גדולה של מלח בערך 10 דקות. מסננים ומייבשים.
מערבבים את הבשר עם יתר המרכיבים ומניחים בצד
.
ממלאים כל סנדויץ חציל בקציצת בשר מתובלת ומניחים בצד.
מחממים שמן במחבת בגובה רדוד (בערך 1 ס״מ). טובלים כל חציל ממולא בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים על להבה בינונית עד שמזהיב יפה. בערך 2 דקות מכל צד.
בינתיים קוצצים גס את הסלרי השטוף ומפזרים בתחתית הסיר או התבנית לתנור.
את החצילים המטוגנים מניחים בצורה מסודרת בסיר, מעל עלי הסלרי.
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל . הרוטב צריך להגיב לגובה החצילים.
מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
בתנור אופים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות מכוסה בנייר כסף.
מסירים את נייר הכסף ומשחימים עוד כמה דקות.
הערה: לפעמים אני מערבבת חצילים וכרובית (כמו בצילום הראשי).
את הכרובית מפרקים לפרקים ממליחים ומניחים בצד כמה דקות, שוטפים ופותחים חריץ לגבעול שלה על מנת למלא.