חלת אספרסו ותמרים

אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות.

מה אומר?

לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה.

היא לא מתוקה בכלל והשקדים הקלויים מעל פשוט הולכים נהדר ביחד.

מה

2.5 כוסות קמח לבן אפשר לערבב עם כוסמין

1 כוס אספרסו חזק או כוס מים רותחים + 7 כפיות קפה נמס

6 תמרים גדולים מגולענים וקצוצים

כפית שטוחה מלח

כפית שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

4 כפות שקדים גרוסים

ֿאיך

מערבלים את כל המרכיבים  היטב – מלבד השקדים – במערבל חשמלי כ-10 דקות.

מתקבל בצק חום עמוק יפהפה ודביק מעט.

מכסים ומתפיחים עד שהוא תופח לפחות פי שתיים.

מעבירים למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (חלה גדולה מאוד)

או 6 חלקים (2 חלות בינוניות).

מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים צמה.

מורחים את הצמה במים מהברז ומפזרים מעל שקדים קצוצים.

מניחים את החלות בתבנית אפייה עם נייר אפייה להתפחה שנייה. שוב עד שתופח לפחות פי 2.

אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

פיתה טורקית ממולאת – גוזלמה

ויש גם גרסאות צמחוניות וטבעוניות. כבר הרבה זמן מתרוצצת לי בראש מחשבה להוסיף קטגוריה במתכונים שאקרא לה : ״מתכונים שלא תבשלו לעולם״. נדמה לי שהגוזלמה

סרדיניה אהובתי

שלוש שנים ושלוש נסיעות נדרשו לי כדי להשלים את הפוסט על סרדיניה. הנסיעה הראשונה החלה 3 חודשים בדיוק מפרוץ הקורונה בעולם. היינו אחרי מסע מהמם

מאפי פילו מפונקים

נהרות של דיו דיגיטלי נשפכו על מאפי פילו בעיקר אלו עם הגבינות והתרד. בצדק. אין שילוב מוצלח יותר מפילו פריך ומתפצפץ שתוכו תרד רענן וגבינה

סשימי סלמון אסייתי

פשוט, מהיר, טעים, קל עד כדי מבוכה. סשימי סלמון או כל דג טרי אחר…… מה 200 גרם סלמון טרי ללא עור פרוס לרצועות דקות מאוד

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.