אני יודעת שזה נשמע פסיכי אבל הייתי חייבת לנסות.
מה אומר?
לחלה יש טעם מריר של אספרסו, התמרים והקפה צובעים אותה בחום עמוק ויפה.
היא לא מתוקה בכלל והשקדים הקלויים מעל פשוט הולכים נהדר ביחד.
מה
2.5 כוסות קמח לבן אפשר לערבב עם כוסמין
1 כוס אספרסו חזק או כוס מים רותחים + 7 כפיות קפה נמס
6 תמרים גדולים מגולענים וקצוצים
כפית שטוחה מלח
כפית שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
4 כפות שקדים גרוסים
ֿאיך
מערבלים את כל המרכיבים היטב – מלבד השקדים – במערבל חשמלי כ-10 דקות.
מתקבל בצק חום עמוק יפהפה ודביק מעט.
מכסים ומתפיחים עד שהוא תופח לפחות פי שתיים.
מעבירים למשטח מקומח ובעזרת ידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (חלה גדולה מאוד)
או 6 חלקים (2 חלות בינוניות).
מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים צמה.
מורחים את הצמה במים מהברז ומפזרים מעל שקדים קצוצים.
מניחים את החלות בתבנית אפייה עם נייר אפייה להתפחה שנייה. שוב עד שתופח לפחות פי 2.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 25 דקות.