חלת זרעי צ׳ייה ועלי אורגאנו טריים

החלה הזו יפהפיה וטעימה.

זרעוני הצ׳ייה שמנקדים אותה מוסיפים גם יופי וגם טעם מעניין, הם סוג של מתפצפים בפה עם כל ביס.

מה

1/2 ק״ג קמח לחם (אפשר לערבב עם כוסמין או מלא)

25 גרם שמרים טריים או כף שטוחה יבשים

חצי כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

2 כפות סוכר

בערך 1.5 כוסות מים פושרים (או קצת יותר)

ענפי אורגנו טריים

3/4 כוס זרעי צ׳ייה

3-4 כפיות פפריקה באסקית או פפריקה רגילה

ביצה טרופה למריחה

איך

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח. מתחילים לערבל, מוסיפים את השמן.

מערבלים ומוסיפים את המים לאט.

לאחר 6 דקות מוסיפים את זרעי הצ׳ייה ואת הפפריקה, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

הלישה תיארך בערך 10 דקות והבצק חייב להיות מעט דביק ונצמד לתחתית המיקסר.

בדקה האחרונה מוסיפים בערך כוס עלי אורגאנו טריים.

מתפיחים את הבצק מכוסה עד שהוא תפוח ואווירירי בערך שעה או יותר.

מחלקים ל-6 כדורים, מגלגלים ל״נחשים״ וקולעים 2 צמות.

מורחים ביצה ונועצים בין הקיפולים, גבעולי אורגאנו טריים.

מתפיחים שוב עד שהחלות מכפילות את עצמן.

אופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות כחצי שעה.

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

מדיאס -סירות קישואים בלקניות

קישואים הם ירק שלא מוערך די, וחבל. את התבשיל הזה לימד אותי לפני המון (המון המון המון) שנים, דווקא השכן שלי ממוצא סורי. למה דווקא?

עוגת פאטיסייר שוקולד

העוגה הזו שווה כל דקה שמשקיעים בה. בפרט אם מכינים את הבצק הפריך בבית כי הוא טעים ועשיר ומלא באגוזי לוז טחונים. אבל גם מי

התיבולים והתבלינים

תבלינים  במטבח שלי, התבלינים הבסיסים הם בעיקר ירקות: שום, עגבניות, סלרי, עשבי תיבול, בצל מטוגן – כולם מתבלים את האוכל. ויש גם את כל התבלינים

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.