חלת הריסה במילוי בשר בקר

יש פה חלה רגילה.

רגילה לגמרי.

רק שברגע האחרון זרקתי לתוכה כף גדושה ענקית של הריסה.

בתוך צנצנת זכוכית נשארה הריסה וכל מה שרציתי זה לרוקן את הצנצנת. המקסר עבד לטובת חלה ובהבזק של שנייה מצאה ההריסה את דרכה לתוך הבצק.

ההריסה בבצק ביקשה כוסברה טרייה.

כי כוסברה והריסה זה החיים.

אז גם כוסברה.

ממש לא נעים לי: אבל גם נשאר מילוי בשר מהפסטלה שהכנתי לפני יומיים, גם המילוי מצא דרכו לתוך החלה, וכך נולדה החלה של ההריסה עם מילוי הבשר.

הערה: אין חובה למלא במלית בשר אפשר פשוט להכין חלת הריסה וזה. 

הטעם של ההריסה מודגש, הצבע של החלה מהמם והכוסברה נשארת רעננה וירוקה בתוך הביס.

שווה.

מה 

2.5 כוסות קמח ללחם

2 כפות סוכר

1/4 כוס שמן זית

כפית שטוחה של מלח

3/4 כוס מים פושרים (בערך, מתחילים עם פחות ומוסיפים לפי הצורך)

1 כף שמרים שטוחה

1 כף גדולה גדושה של הריסה מוכנה (קנויה או מתכון פה: הריסה )

מילוי בשר (אופציונאלי) מתכון פה: פסטלה )

כוס כוסברה קצוצה

ביצה להברשה + סומסום

איך 

לקערת מיקסר מוסיפים את הקמח, שמרים, סוכר ומלח ומתחילים מיד לערבל.

מוסיפים את השמן ומערבלים ומתחילים להוסיף מחצית מהמים.

ממשיכים להוסיף את המים לפי הצורך, עוצרים ומוסיפים את ההריסה.

ממשיכים לערבל בסך הכל כ-10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.

לקראת הסוף מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

אוספים את הבצק לסוג של כדור ומשמנים מסביבו, עוטפים בניילון נצמד ושולחים להתפחה לפחות שעה.

הבצק צריך להכפיל את עצמו ומעט יותר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-6 כדורים.

כל כדור מרדדים לאליפסה וממלאים חלק מהבשר (לפי התמונה).

מגלגלים לנחש, צובטים את השוליים המגולגלים ומניחים בצד, כך עם כל הכדורים.

מכל 3 כדורים קולעים צמה.

מעבירים את הצמה לתבנית עם נייר אפייה ומכסים להתפחה נוספת של לפחות עוד 1/2 שעה.

מורחים בעדינות ביצה טרופה ומפזרים סומסום

אופים בערך 1/2 שעה עד שהחלה זהובה ותפוחה.

הערה: אפשר לוותר על המילוי ולאפות חלה רגילה. 

שלחו במייל או הדפיסו:

שתפו ברשתות החברתיות:

אנחנו גם באינסטגרם

    The Instagram Access Token is expired, Go to the Customizer > JNews : Social, Like & View > Instagram Feed Setting, to refresh it.

רישום לניוזלטר

הירשמו לניוזלטר של ״fanny's״ וקבלו עדכוני פוסטים, טיולים ומתכונים, מעת לעת.

אולי תתעניינו גם ב...

קדירת בקר וירקות בסגנון טורקי

המפליא בקדירה המופלאה הזו היא המהירות שמכינים אותה. כל כך מתאימה לעכשיו, לסתיו האפרפר ולחורף המתקרב. חותכים את כל הירקות וקוביות הבשר, מתבלים ושולחים לתנור

שבלול בורקס תרד וגבינה משגע

בואו נודה על האמת. אנחנו הישראלים מכורים לפחממות. פחממות ריקות ממלאות אותנו. הרעיון באכילת הפחממות בעיניי הוא פשוט לא להגזים. לוותר לגמרי על פחממות –

ריבת פובידל

ריבת פובידל היא קלאסיקה וגם ריבת ילדות. מכינים אותה משזיפים ארוכים וכהים שנקראים שגיב, והם מופיעים בשווקים תמיד לקראת סוף הקיץ. הכי טעים לאפות עם

ברוך שובכם!

הכנס/י לחשבונך למטה

יצירת חשבון חדש!

מלא/י את הטופס למטה לצורך ההרשמה

שחזור סיסמה

אנא הכנס/י את שם המשתמש או האימייל שלך לצורך שחזור הסיסמה.

לעוקביי הוותיקים: עקב תקלה נמחקו פרטיכם, אנא הירשמו שוב. תודה.

 

רוצים להיות הראשונים לקבל עדכונים?

הירשמו לניוזלטר שלנו.