או במילים אחרות: לביבות טונה בטעמי הסנדוויצ׳ טוניסאי, שהוא בעיני אחד הסנדוויצ׳ים הכי טעימים בעולם.
כי יש בו הכל: טונה ולימון כבוש, והריסה שאני משוגעת עליה, וביצה ותפוחי אדמה.
הוא טעים, הוא פיקנטי, הוא משביע
הוא……יאםםםם.
לכ-20 לביבות.
מה
2 תפו״א בינויים מגוררים דק
1 בצל בינוני מגורר דק
חופן נדיב של כוסברה/פטרוזיליה קצוץ
4 ביצים טרופות
3 קופסאות טונה משומרת מסוננות
1 כף הריסה גדושה ולוהטת
2-3 כפות פירורי לחם (או מצה)
1 כף ממרח לימון כבוש
1 כף זיתים ירוקים קצוצים דק
צ׳ילי (אופציונאלי)
1 כפית אבקת אפייה
איך
- לערבב תפו״א, בצל וירוקים, לבזוק מעט מלח להניח בצד ל-4 דקות. לסחוט היטב היטב ולזרוק את הנוזלים.
- לפורר את הטונה ולהוסיף לירקות. להוסיף פ.לחם ואת הממרחים. לערבב.
- לטרוף פנימה את הביצים ולהוסיף את הזיתים ואבקת האפייה.
- מתקבלת תערובת נוחה ויציבה.
- לחמם מחבת נון סטיק עם מעט שמן ולקבב קציצות שטוחות (כפיתות).
- טיפ: אני ממליצה לטגן קציצונת אחת קטנה ולטעום אם יש צורך – מתקנים את התיבול לפני שמטגנים את כל היתר.
- לטגן על להבה בינונית נמוכה כ-3 דקות מכל צד.
- להתעלף.